Gotvach.bg»Форум»Чуждестранна Кухня»Рецепти по определени поводи

Рецепти по определени поводи

  • 21.08.12 01:49#1МартинМартинРегистрация: 19.08.12Град: Стара ЗагораОтговори: 11Рецепти по определени поводиРеших да направя една тема,в която всеки може да ме пита за идеи за рецепти по различни поводи. Имам много идеи и съм насреща ако ви трябвам.

    Мога или да ви кажа някоя лично моя рецепта
    или да потърся подходящата за вас.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 23.09.12 06:16#2IlariaIlariaМастър ШефРегистрация: 31.10.13Град: СофияОтговори: 15от: Рецепти по определени поводиЗдравей, трябва ми направо едно неангажиращо меню за около 7-8 човека Някакви хапки, предястие, нещо за основно и приятен десерт.

    Щом тъй си предлагаш услугите, съм длъжна да се възползвам. Също ако имаш някои хитрости за украса на ястия или маса, може да кажеш. Мерси още веднъж
    ОтговорОтговор с цитат
  • 28.09.12 11:43#3МартинМартинРегистрация: 19.08.12Град: Стара ЗагораОтговори: 11от: Рецепти по определени поводи Най-лесното предястие,което ми хрумва за такъв набор от хора е салатата.Доматки,краставички,малко лукче и други вкусотиийки по желание.Заливка от 1/2 чаена лъжичка горчица,1/2 чаена лъжичка мед,оцет и зехтинче.
    Идеалното мезе си е класическото,а именно луканки/ядки и т.н.
    Можеш да ги наредиш във формата на слънце и да слагаш по бучка сирене във всяка чинийка по средата.(тънко нарязана естествено).
    Имам много идеи за основно ястие,но не знам от какво месо би предпочел/а,затова ще ти дам идеи за телешко,пилешко и свинско.
    Свинско: Най-вкусно и крехко става свинското във гьовече.Ако имаш такова го вади веднага,а ако не и един йенски съд ще те оправи.Вземи цяло парче месо ( по - големичко като за набора от хора,които ще присъстват) и го мариновай със соев сос,мед,пипер,сол и зехтин за около 1-2 часа (колкото повече толкова по-вкусно).Обели картофки и срежи на половина.Вземи по-широк тиган и сложи малко масълце на дъното.Запържваш свиснкото то пожълтяване (само отвън да се запечата) от всяка страна.В съда,в който ще печеш нареждаш картофките красиво по краищата и слагаш месото в средата.В самия съд слагаш Цяла обелена глава лук (ако е много голяма сложи половинка) и 3-4 ЦЕЛИ скилидки чесън.Розмарин ако имаш ще пасне идеално.В купичка смесваш мед и горчица в консистенция 3:1.Поливаш всичко в съда със соса и слагаш да се пече за около 1:30ч. на 200 градуса като времето зависи от дебелината на бута,който си избрал/а.
    http://recepti.gotvach.bg/r-8316-%D0%9F%D0%B8%D0%BB%D0%B5_%D1%81_%D0%BA%D1%8A%D1%80%D0%B8 е идея за пилешко.
    http://recepti.gotvach.bg/r-8197-%D0%9F%D0%B8%D0%BB%D0%B5_%D0%A2%D1%80%D0%B8_%D0%A1%D0%B8%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B0 също
    За готвене на телешко не съм от най-компетентните затова бих се въздържал от коментар.Рецепти колкото искаш във рецептника на сайта.
    За десертче можеш да направиш няколко вкусотиийки.
    За едно по-леко десертче ше ти трябват около 800г боровинки/малинки или ягоди.Избери си едно или няколко.
    Слагаш ги във фризера докато замръзнат добре.В кухненски робот слагаш сладка сметана,малко кисело мляко,захар и ако имаш домашно сладко - 1 супена лъжица,заедно с повечко плодчета.Всичко това го пюрираш докато не стане що годе хомогенна смес.Прибавяш около 80% от замръзналите плодове и продължаваш да разбиваш докато не получиш лек крем с парченца плодове.Сместа оставяш във фризера за 30 минути като на всеки 10 минути разбъркваш добре.(най-добре преди сервиране я сложи във фризера).Поднасяш във контрастна чинийка и украсяваш с мента.
    Приятно похапване!
    ОтговорОтговор с цитат
  • 09.01.16 10:08#4Христо ПетровХристо ПетровРегистрация: 07.01.16Град: КукоревоОтговори: 144от: Рецепти по определени поводиКоледна погача

    Приготвяне:

    Продукти:
    прясно мляко – 500 мл
    яйца – 4 бр.
    мая – 40 г
    олио – 100 г
    брашно – 1.1/2 кг
    сол и захар – по 1 с. л.
    маково и сусамово семе

    Приготвяне:
    Отделят се два от жълтъците на яйцата. Брашното се пресява 3 пъти и от изброените продукти се омесва тесто. Така приготвеното тесто се удря 100 пъти върху плота на масата. Получава се меко и пластично тесто. Следва оформлението на погачата, която се оставя да втаса, намазва се с отделените жълтъци и се пече на 200 градуса – 40мин.
    От същото тесто отделям малко количество и приготвям гевречета за коледарчетата

    :y:
    ОтговорОтговор с цитат
  • 17.01.16 10:36#5Ирина Андреева JolieИрина Андреева JolieГотвачРегистрация: 08.01.16Град: ТетевенОтговори: 339от: Рецепти по определени поводиКакво я прави коледна погачата,освен,че от нея се отделя тесто за гевречета?Много пъти съм се чудила как едни и съши рецепти за пити ги кръшават по различен начин.Дали е Коледна или Великденска според мен е една и съща.По скоро трябва да се кръсти Празнична погача,но пък и за всекидневието се меси....да не задълбавам.... ОтговорОтговор с цитат
  • 20.01.16 12:55#6Драга МишеваДрага МишеваЧиракРегистрация: 08.01.16Град: СофияОтговори: 44от: Рецепти по определени поводиДайте някаква идея за меню за вечеря. Всеки път пържоли, салата.....ще каня гости и искам нещо по-различно.ОтговорОтговор с цитат
  • 20.01.16 01:22#7Лидия - ГериЛидия - ГериГотвачРегистрация: 04.12.15Град: ПерникОтговори: 570от: Рецепти по определени поводиАз обичам за по бързо да приготвям меса с топено сирене и гъби в гювеч.ОтговорОтговор с цитат
  • 20.01.16 01:29#8Драга МишеваДрага МишеваЧиракРегистрация: 08.01.16Град: СофияОтговори: 44от: Рецепти по определени поводиТова е добра идея. БлагодаряОтговорОтговор с цитат
  • 29.01.16 05:28#9Гергана ГеоргиеваГергана  ГеоргиеваГуруРегистрация: 19.01.16Град: РадомирОтговори: 527от: Рецепти по определени поводиСкоро бях на гости и там ме нагостиха с панирани заешки месца. Не бях яла до тогава, но да ви кажа, беше много вкусно,крехко като мозък, с пухкава панировка. Това ястие беше нещо различно и особено приятно за мен.ОтговорОтговор с цитат
  • 29.01.16 09:04#10Йорданка ТасеваЙорданка ТасеваИноваторРегистрация: 19.01.16Град: РадневоОтговори: 707от: Рецепти по определени поводиПанирания заек е специалитет на свекърва ми праави го за празници. Наистина много вкусно а и можеш да сервираш с различни сосовеОтговорОтговор с цитат
  • 23.02.16 10:46#11Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуруРегистрация: 30.01.11Град: ЕлховоОтговори: 1008от: Рецепти по определени поводиИдея за рожден ден на мъж ? Каква да е вечерята?ОтговорОтговор с цитат
  • 23.02.16 10:46#12Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуруРегистрация: 30.01.11Град: ЕлховоОтговори: 1008от: Рецепти по определени поводиДа уточня нещо лесно за приготвяне и вкусно и ефектно.ОтговорОтговор с цитат
  • 23.02.16 11:00#13ElenaElenaРегистрация: 02.02.16Град: -Отговори: 56от: Рецепти по определени поводивкусни пържоли на скара салата и разбира се рожден ден без торта на къдеОтговорОтговор с цитат
  • 23.02.16 11:03#14Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуруРегистрация: 30.01.11Град: ЕлховоОтговори: 1008от: Рецепти по определени поводиБлагодаря за идеята а тортата се чудя каква да е.ОтговорОтговор с цитат
  • 25.02.16 01:29#15Йорданка ТасеваЙорданка ТасеваИноваторРегистрация: 19.01.16Град: РадневоОтговори: 707от: Рецепти по определени поводития дни едни бухчи ми се въртят в глвата мисля да ги направя като традиции за някой определен празник нали се сещата никулден риба, гергьовден агне...и те такаОтговорОтговор с цитат
  • 11.04.16 08:44#16Monika IvanovaMonika IvanovaМастър ШефРегистрация: 10.04.16Град: ЛомОтговори: 252от: Рецепти по определени поводиаз правя, мини кюфтенца, хапки пилешки с корнфлекйкс или спагети и ги комбинирам с подходящи предястия и салатиОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest