Gotvach.bg»Форум»Здравословно Хранене»Здравословна храна = Здраво тяло

Здравословна храна = Здраво тяло

  • 29.10.12 10:58#1victoria ivanovavictoria ivanovaНовакРегистрация: 27.07.12Град: -Отговори: 9Здравословна храна = Здраво тяло Какво ако не храната поддържа всяко живо същество живо..
    Ние се нуждаем от нея, но предполагам всеки знае че не трябва да прекаляваме с нея. Трябва и да пием много вода която също е много важна. Не трябва да пропускаме нито едно от двете.Балансираното хранене е най-важното за нас. Трябва да знаем кое е полезно и кое не. Да ядем от всичко по малко да не се лишаваме, но и да не прекаляваме.Ако обичате себе си, обичайте и храната.Но ето пак ви казвам трябва да знаете кога и колко да приемате от нея. Прочела съм хиляди статии за здравословното хранене, за диетите и за какво ли още не.

    Била съм на много диети но едно мога да ви кажа от много важно значение е психиката ви . Както я настроите така ще продължавате. Имам предвид че ако си наложите че не искате да ядете няма да го правите, ако си казвате искам да ям много ми се яде следователно всичко ще ви тегли само към хладилника, но това не е решението защото ако сте изнервени и ви се яде изяждате много повече количество храна каквато и да е отколкото обикновено.
    Но ако си наложите да се храните правилно , балансирано ще постигнете повече не само за тялото си , но и за мозъка си, защото той също се влияе от вашите емоции и от граната която приемате.При по-малко количество храна от необходимата ви за деня мозъка ви функционира но много по-бавно защото не сте му дали необходимата енергия за дена, а когато преядете мозъка отново функционира по-бавно защото сте го претоварили.
    Обещавам скоро да напиша едноседмична програма на балансираното хранене.
    Довиждане
    ОтговорОтговор с цитат
  • 12.01.16 08:09#2Мариела ХристоваМариела ХристоваПомощник ГотвачРегистрация: 07.01.16Град: АхелойОтговори: 402от: Здравословна храна = Здраво тялоЗа здраво тяло наблегнете повече на физически упражнения, повече разходки на чист въздух и консумиране на овесена каша, ядки, ленено семе, зелени зеленчуци (като спанак, броколи, коприва, маруля) и много плодове.ОтговорОтговор с цитат
  • 26.04.20 01:59#3Станислава ВълковаСтанислава ВълковаИноваторРегистрация: 12.04.18Град: ЯмболОтговори: 94от: Здравословна храна = Здраво тялоЗа да сте в добра форма, трябва да се храните правилно. Храната трябва да е богата на витамини, протеини, протеини. Трябва да ядете повече плодове и зеленчуци. Трябва също така да можете да редувате работа и почивка.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest