- 21.12.12 05:20#1Мариновано филе от херинга Необходими продукти:
за 4 порции:
-8 филета охладена херинга
-кромид лук червен
-парченца лимон нарязан с кората
-равни части вода и оцет/ по 1/2 чаена чаша/
- зърна черен пипер
-зърна бахар
-щипка сол
-щипка захар
-розмарин на връхчета
-смлян черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
.Филето натриваме със сол и смлян черен пипер
.Оставяме настудено да поеме аромата на подправките
.На котлона в съд поставяме продуктите за маринатата
.Изчакваме да заври маринатата и похлупваме съда с капак , а не повече от 5-6 минути, на не силен огън.
.Охлаждаме маринатата и с нея заливаме филетата.
.Поръсваме с размарин на ръхчета и прибираме на студено за 12 часа
.Сервираме с пържени картофи добре отцедени от мазнината в която са се пържилиОтговорОтговор с цитат - 20.01.16 10:07#2от: Мариновано филе от херингастана много вкусно,обичам херингаОтговорОтговор с цитат
- 25.01.16 06:06#3от: Мариновано филе от херингаА с какво питие ще върви тази вкуснотийка :wink:ОтговорОтговор с цитат
- 06.02.16 01:38#4от: Мариновано филе от херингаМисля, че и копър би вървяло добре към рецептата.ОтговорОтговор с цитат
- 06.02.16 02:05#5от: Мариновано филе от херингакопъра е хубава подправка за маринова риба, ароматна ... рецептата е много хубава сега остава да осигурим херингатаОтговорОтговор с цитат
- 06.02.16 02:05#6от: Мариновано филе от херингакопъра е хубава подправка за маринова риба, ароматна ... рецептата е много хубава сега остава да осигурим херингатаОтговорОтговор с цитат
- 06.02.16 02:06#7от: Мариновано филе от херингадали ще стане и с друг вид рибаОтговорОтговор с цитат
- 13.02.16 12:39#8от: Мариновано филе от херингаДа става и със сайра или салака/балтийската херинга/ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest