- 13.01.13 09:06#1Зимно мезе за ценителите на винотоВземаме 2-3 килограма осолена и подправена сланина.Нарязваме я на порции и сяко парче варим в равни количества прясно мляко и зелев сок в съотношение 1 чаена чаша прясно мляко+ 1 чаена чаша зелев сок.Варим около 7-8 мин след което отцеждаме и оставяме настрани да се охлади.Докато не са изстинали напълно ги овалваме в смлян черен пипер и сладък червен пипер, счукан чимен и чубрица.По желание към тези подправки можем да добавим и пасиран чесън
Прибираме в пликчета за фризер и съхранявме в хладилникаОтговорОтговор с цитат - 19.01.16 02:05#2от: Зимно мезе за ценителите на винотоНе знаех за съчетание на сланина с прясно мляко, интересно. Но какво е чимен?ОтговорОтговор с цитат
- 25.01.16 12:41#3от: Зимно мезе за ценителите на винотоДа, интересно какво е чимен?ОтговорОтговор с цитат
- 29.01.16 10:30#4от: Зимно мезе за ценителите на винотоЗимното мезе за виното според мен е домашната луканка и филе елена(изсушено и паперосано филе)ОтговорОтговор с цитат
- 29.01.16 10:32#5от: Зимно мезе за ценителите на винотоХубаво вино, с хубаво мезе - домашна луканчица, сланинка, филенце.ОтговорОтговор с цитат
- 29.01.16 12:54#6от: Зимно мезе за ценителите на винотоДомашно филе ОтговорОтговор с цитат
- 07.02.16 05:52#7от: Зимно мезе за ценителите на винотоИ аз харесвам луканка, филенце и сланинка.ОтговорОтговор с цитат
- 07.02.16 07:14#8от: Зимно мезе за ценителите на винотоЧимен е сминдух.За червено вино предпочитам прошуто крудо,филе,пастърма и такива разни подобни тънко нарязани. ОтговорОтговор с цитат
- 16.02.16 12:00#9от: Зимно мезе за ценителите на винотоДомашна пъстърма от филе или бон филе.ОтговорОтговор с цитат
- 31.03.16 01:43#10от: Зимно мезе за ценителите на винототова е любимото зимно мезе на баща ми ОтговорОтговор с цитат
- 16.04.16 03:20#11от: Зимно мезе за ценителите на винотоОбожавам го.ОтговорОтговор с цитат
- 16.04.16 03:52#12от: Зимно мезе за ценителите на винотоСтрува си да се опита.ОтговорОтговор с цитат
- 16.04.16 08:41#13от: Зимно мезе за ценителите на винотоАз си правя домашно филе и най- много го предпочитам с винце ОтговорОтговор с цитат
- 03.05.16 07:06#14от: Зимно мезе за ценителите на винотоЛуканка,филе.Обичам сирена.А може и черен шоколад.ОтговорОтговор с цитат
- 18.06.17 12:20#15от: Зимно мезе за ценителите на винотоПрез зимата обичам да си приготвям рибена салата от осолена скумрия с кромид лук, маслини, лимонов сок,и полята със зехтин и поръсена с малко копърче.ОтговорОтговор с цитат
- 10.08.17 10:12#16от: Зимно мезе за ценителите на винотоХаресвам виното! Обичам домашна сланика! Тази рецепта ме заинтригува и ще я пробвам. ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest