- 22.12.10 11:05#1Свинско в сладко-кисел сосОпитвала съм няколко рецепти за свинско в сладко-кисел сос, но никоя не е толкова хубава като в китайския ресторант. Има ли такива от вас, които да предложат подобна рецепта?ОтговорОтговор с цитат
- 10.01.11 05:38#2от: Свинско в сладко-кисел сосВ китайския ресторант ползват не толкова здравословни и даже вредни подправки, нищо че изглежда красиво и вкусно. Питайте този, който готви в китайски дали яде от храната, която приготвя?ОтговорОтговор с цитат
- 20.12.11 07:49#3от: Свинско в сладко-кисел сосИ мен ме интересува такава рецепта, ако някой знае, ще съм благодарна да я сподели.ОтговорОтговор с цитат
- 21.08.12 01:34#4от: Свинско в сладко-кисел сосАз мога да изимпровизирам веднага една рецепта за свинско със сладко кисел сос:
Мариноваме свинското със светъл соев сос,зехтинче и мааалко лимонов сок (сол и захар на вкус).
Слагаме масълце на дъното на тиган и запържваме хубаво от всички страни БЕЗ ДА ГО ГОТВИМ НАПЪЛНО.Само като запечатване.
(Препоръчвам да се използва цяло парче месо и после след приготвянето да се нареже).Взимаме едно гьовече(ако нямате-йенска купа с капак или тенджера стават също) и слагаме една цяла глава лук(обелена) 4 цели скилидки чесън и стрък розмарин.Отделно забъркваме сос от следните продукти:
горчица,мед,балсамов оцет (ако имате от този,който е гъстия),сол,пипер.Трябва да получите около 300 мл сос.Заливате свинското и го намазвате хубаво отвсякъде.Печете на предварително загрята на 250г фурна за около 40 минути.След като се извади от фурната се залива със сос от мед,горчица и соев сос.Приятно похапване ОтговорОтговор с цитат - 10.01.16 11:22#5от: Свинско в сладко-кисел сос400 г
свинско филе, нарязано на тънки ивици
1/2 ч.ч.
брашно с набухватели
100 мл
газирана вода
сол на вкус
черен пипер на вкус
олио за дълбоко пържене
за соса:
1 с.л.
олио
2 с.л.
доматено пюре
150 мл
вода
2 с.л.
винен оцет
2 ч.л.
соев сос
2-3 с.л.
кафява захар
сол на вкус
кориандър или магданоз за поръсване
Начин на приготвяне
1.
Брашното се разбърква с газираната вода, сол и пипер на вкус. Месото се слага в получената смес и се обърква в нея.
2.
В дълбок съд се наливат 2 см олио, загряват се и месото се слага да се пържи на малки порции по 3-4 мин., докато се зачерви. Изпърженото месо се слага да се отцеди върху кухненска хартия.
3.
Сосът се приготвя, като олиото се загрява, прибавя се доматеното пюре, разбърква се 1 мин. и се сипват оцетът, соевият сос, водата и захарта. След като поври около 1 мин., се сваля от котлона.
4.
Преди сервиране месото се слага в соса и се поръсва с кориандъра.ОтговорОтговор с цитат - 13.01.16 02:41#6от: Свинско в сладко-кисел сосИ аз много обичам сладко-кислелият сос , който предлагат, но не съм успявала да постигна вкуса сама.ОтговорОтговор с цитат
- 29.01.16 05:40#7от: Свинско в сладко-кисел сосДа ви кажа, с един такъв сос с горчица, кетчуп, соев сос и мед мариновах свински ребърца. Беше много вкусно, но така ми се повреди стомаха, че още не мога да се оправя. ОтговорОтговор с цитат
- 23.02.16 10:48#8от: Свинско в сладко-кисел сосИ аз не зная коя е скритата съставка във сладко киселия сос.ОтговорОтговор с цитат
- 28.03.16 11:52#9от: Свинско в сладко-кисел сосАз не съм правила никога, баба ми приготвяше, но беше доста отдавна, аз сигурно съм била детеОтговорОтговор с цитат
- 25.04.16 12:14#10от: Свинско в сладко-кисел сосБлагодаря на Христо за рецептата ще я пробвам!ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest