Gotvach.bg»Форум»Чуждестранна Кухня»Свинско в сладко-кисел сос

Свинско в сладко-кисел сос

  • 22.12.10 11:05#1костадинкакостадинкаРегистрация: 15.11.10Град: -Отговори: 6Свинско в сладко-кисел сосОпитвала съм няколко рецепти за свинско в сладко-кисел сос, но никоя не е толкова хубава като в китайския ресторант. Има ли такива от вас, които да предложат подобна рецепта?
    ОтговорОтговор с цитат
  • 10.01.11 05:38#2GalinaGalinaРегистрация: 10.01.11Град: -Отговори: 3от: Свинско в сладко-кисел сосВ китайския ресторант ползват не толкова здравословни и даже вредни подправки, нищо че изглежда красиво и вкусно. Питайте този, който готви в китайски дали яде от храната, която приготвя?ОтговорОтговор с цитат
  • 20.12.11 07:49#3naomiinaomiiРегистрация: 15.02.11Град: -Отговори: 23от: Свинско в сладко-кисел сосИ мен ме интересува такава рецепта, ако някой знае, ще съм благодарна да я сподели.ОтговорОтговор с цитат
  • 21.08.12 01:34#4МартинМартинРегистрация: 19.08.12Град: Стара ЗагораОтговори: 11от: Свинско в сладко-кисел сосАз мога да изимпровизирам веднага една рецепта за свинско със сладко кисел сос:
    Мариноваме свинското със светъл соев сос,зехтинче и мааалко лимонов сок (сол и захар на вкус).
    Слагаме масълце на дъното на тиган и запържваме хубаво от всички страни БЕЗ ДА ГО ГОТВИМ НАПЪЛНО.Само като запечатване.
    (Препоръчвам да се използва цяло парче месо и после след приготвянето да се нареже).Взимаме едно гьовече(ако нямате-йенска купа с капак или тенджера стават също) и слагаме една цяла глава лук(обелена) 4 цели скилидки чесън и стрък розмарин.Отделно забъркваме сос от следните продукти:
    горчица,мед,балсамов оцет (ако имате от този,който е гъстия),сол,пипер.Трябва да получите около 300 мл сос.Заливате свинското и го намазвате хубаво отвсякъде.Печете на предварително загрята на 250г фурна за около 40 минути.След като се извади от фурната се залива със сос от мед,горчица и соев сос.Приятно похапване
    ОтговорОтговор с цитат
  • 10.01.16 11:22#5Христо ПетровХристо ПетровРегистрация: 07.01.16Град: КукоревоОтговори: 144от: Свинско в сладко-кисел сос400 г
    свинско филе, нарязано на тънки ивици
    1/2 ч.ч.
    брашно с набухватели
    100 мл
    газирана вода

    сол на вкус

    черен пипер на вкус

    олио за дълбоко пържене
    за соса:
    1 с.л.
    олио
    2 с.л.
    доматено пюре
    150 мл
    вода
    2 с.л.
    винен оцет
    2 ч.л.
    соев сос
    2-3 с.л.
    кафява захар

    сол на вкус

    кориандър или магданоз за поръсване

    Начин на приготвяне

    1.

    Брашното се разбърква с газираната вода, сол и пипер на вкус. Месото се слага в получената смес и се обърква в нея.
    2.

    В дълбок съд се наливат 2 см олио, загряват се и месото се слага да се пържи на малки порции по 3-4 мин., докато се зачерви. Изпърженото месо се слага да се отцеди върху кухненска хартия.
    3.

    Сосът се приготвя, като олиото се загрява, прибавя се доматеното пюре, разбърква се 1 мин. и се сипват оцетът, соевият сос, водата и захарта. След като поври около 1 мин., се сваля от котлона.
    4.

    Преди сервиране месото се слага в соса и се поръсва с кориандъра.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 13.01.16 02:41#6Деси МариноваДеси МариноваГотвачРегистрация: 05.01.16Град: КозлодуйОтговори: 247от: Свинско в сладко-кисел сосИ аз много обичам сладко-кислелият сос , който предлагат, но не съм успявала да постигна вкуса сама.ОтговорОтговор с цитат
  • 29.01.16 05:40#7Гергана ГеоргиеваГергана  ГеоргиеваГуруРегистрация: 19.01.16Град: РадомирОтговори: 527от: Свинско в сладко-кисел сосДа ви кажа, с един такъв сос с горчица, кетчуп, соев сос и мед мариновах свински ребърца. Беше много вкусно, но така ми се повреди стомаха, че още не мога да се оправя. ОтговорОтговор с цитат
  • 23.02.16 10:48#8Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуруРегистрация: 30.01.11Град: ЕлховоОтговори: 1008от: Свинско в сладко-кисел сосИ аз не зная коя е скритата съставка във сладко киселия сос.ОтговорОтговор с цитат
  • 28.03.16 11:52#9Ваня БлагоеваВаня БлагоеваГотвачРегистрация: 10.01.16Град: ЛомОтговори: 574от: Свинско в сладко-кисел сосАз не съм правила никога, баба ми приготвяше, но беше доста отдавна, аз сигурно съм била детеОтговорОтговор с цитат
  • 25.04.16 12:14#10Валентин МирановВалентин МирановПомощник ГотвачРегистрация: 14.04.16Град: ЛомОтговори: 705от: Свинско в сладко-кисел сосБлагодаря на Христо за рецептата ще я пробвам!ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest