Мохито

  • 22.12.10 11:24#1костадинкакостадинкаНовакРегистрация: 15.11.10Град: -Отговори: 6МохитоБяхме в Дубай това лято и пихме в TGI FRIDAY мохито, направо беше супер. Намерих рецептата от интернет:

    5 - 6 листа мента
    60 мл бял ром
    1/2 - 1 лимон - сок и за украса
    100 мл газирана вода
    сок от захарна тръстика
    натрошен лед

    Листата мента се слагат в подходяща чаша, добавя се лимонов сок и захарен сироп. Разбърква се, като се натискат ментовите листа, не трябва да се накъсат, а да ароматизират напитката. Смесва се с рома, газираната вода и леда. Украсява се с парче лимон.

    Името е умалително от думата mojo, която означава „африканска магия“. Enjoy!
    ОтговорОтговор с цитат
  • 11.02.11 09:39#2христинахристинаНовакРегистрация: 09.02.11Град: -Отговори: 1от: МохитоБраво! Точно това ми трябваше. ОтговорОтговор с цитат
  • 15.02.11 03:11#3naomiinaomiiНовакРегистрация: 15.02.11Град: -Отговори: 23от: МохитоСамо, че е препоръчително да е с лаим, а не с лимон. :blush: ОтговорОтговор с цитат
  • 21.08.12 01:45#4МартинМартинНовакРегистрация: 19.08.12Град: Стара ЗагораОтговори: 11от: МохитоИма какво да се доизкосури рецептата ти
    За една чаша 300 мл мохито са нужни:
    един лайм средно голям
    4-5 по-големи листенца мента
    ром на вкус,зависи колко алкохолно искаме да е
    спрайт/севън ъп (Защото тези захарни сиропи са толкова по гадни ,че не е истина)
    натрошен лед

    1.Измиваме лайма и го режем на две части,като всяка половина се разделя на 6 парченца(използвайте по-осър нож за да не се намачка и да му изтече сока)
    2.Добавете ЦЕЛИте листенца мента
    3.Вземете едно чукало от хаванче(или тъпкало за мохито,продава се с бакардито *като подарък*) и начукайте хубаво докато сока от лайма излезе
    4.Добавете натрошения лед
    5.Сипете количеството ром,което искате да изпиете
    6.Разбъркайте хубаво с леда и всичко и добавете накрая спрайта/севън ъп-а.За украса можете да използвате резънче лайм и две красиви дебели сламки
    Приятно освежаване

    ПП:писах го като за бавно развиващи се(без да се обижда някой), но съм сигурен,че има и хора ,които никога не са правили нещо такова през живота си и се учат.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 08.01.16 02:37#5Деси МариноваДеси МариноваГотвачРегистрация: 05.01.16Град: КозлодуйОтговори: 247от: МохитоМного полезно, ще го предложа на следващите си гости. ОтговорОтговор с цитат
  • 02.02.16 01:49#6Гергана ГеоргиеваГергана  ГеоргиеваГуруРегистрация: 19.01.16Град: РадомирОтговори: 527от: МохитоБлагодаря на Мартин за хубавото обяснение, всяко нещо си има чалъм, важно е да се знаят тънкостите, за да се получат добре нещата.ОтговорОтговор с цитат
  • 31.03.16 04:24#7Yana G.Yana G.ГотвачРегистрация: 01.02.16Град: ВарнаОтговори: 331от: Мохитосупер освежаващо за слънчевите летни дни ps: ps:ОтговорОтговор с цитат
  • 31.03.16 06:37#8Ваня БлагоеваВаня БлагоеваГотвачРегистрация: 10.01.16Град: ЛомОтговори: 574от: МохитоНикога не съм пила.ОтговорОтговор с цитат
  • 08.05.16 04:33#9Албена АсеноваАлбена АсеноваГуруРегистрация: 08.05.13Град: ВарнаОтговори: 482от: МохитоВече сме готови за лятото.Най- хубаво става с ром "Хавана Клуб" .ОтговорОтговор с цитат
  • 27.09.16 05:52#10Веселина КонстантиноваВеселина КонстантиноваАвторРегистрация: 01.12.15Град: КарловоОтговори: 503от: МохитоРецептата е много изчерпателна! Браво!ОтговорОтговор с цитат
  • 27.09.16 08:10#11Христилияна ДимитроваХристилияна ДимитроваМастър ШефРегистрация: 04.06.16Град: ПлевенОтговори: 238от: МохитоСтрахотна рецепта! Ще изненадам гостите с нея.ОтговорОтговор с цитат
  • 27.01.18 12:48#12Нина ИвановаНина ИвановаМастър ШефРегистрация: 03.01.17Град: СофияОтговори: 150от: МохитоБлагодаря за страхотната рецептаОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest