- 23.05.13 12:43#1Труден изборЗдравейте,
Занимавам се с бодбилдинг от доста време, но съм и вегетарианец. Вегетарианството предполага ядене на храна богата на въглехидрати. За съжаление в професионалния бодбилдинг има периоди, в който не трябва да се консумират никакви въглехидрати буквално (говоря за 1-3 г на ден максимум + малко фибри). Повечето хора консумират 100-200г и нагоре. За сметка на това в тези периоди трябва да се консумира много белтък и много мазнини. Няма да навлизвам в подробности относно защо го правя и очаквам същото и от вас.
Пускам тази тема, защото ми втръсна да ям пържени белтъци вече. Изяждам около 1кг пържени белтъци на ден (Съдържат около 100г белтъчини) и ги заливам обилно със зехтин и това ми яденето през 5 от 7те дни седмично.
Имам нужда да разнообразя, защото вече ми се гади от тях. Не мога да ги ям дори и да се насилвам. Искам да измисля някаква поне относително вкусна рецепта богата на белтъчини и мазнини, но без въглехидрати. През главата ми са минавали следните неща:
- Целувки от белтъци с подсладител
- Майонеза от белтъци и зехтин
- Сладка сметана от белтъци и мазнина с подсладител
- и т.н.
За подсладители използвам както синтетичните цикламат и ацесулфам така и напоследък нашумялата Стевия. Мога да ям всякакви вегетариански храни вкл и хайвер стига да са без въглехидрати. На разположение имам всякакви протеинови пудри, белтъци, видове мазнини и др. каквото кажете мога веднага да набавя. Имам време да готвя и имам всякакви кухненски роботи, машини за сладолед и т.н.
Моля ви предложете ми някакви идеи, защото спешно имам нужда да се разнообразя от вкуса на пържени белтъци. Благодаря предварително.ОтговорОтговор с цитат - 10.07.13 08:38#2от: Труден изборПредлагам ти да си направиш гъби със сметана, изключително вкусно и лесно за приготвяне.Гъбите се измиват с вода обилно и се нарязват на едри парчета. Слагат се в сгорещеното масло, но в твоя случай и зехтин става. Посоляват се и се наръсват с черен пипер.Задушават се и по желание се добавя вода.След което се добавя сметаната и се слагана на слаб огън докато се сгъсти.Принципно се добавя брашно за по лесно сгъстяване, но при упорство може и да го пропуснеш.Може да се добави топено сирене по желание.ОтговорОтговор с цитат
- 10.07.13 11:55#3от: Труден изборБлагодаря за съвета, но изобщо не ми помага и не отговаря на изискванията, които съм описал.ОтговорОтговор с цитат
- 12.01.16 12:15#4от: Труден изборВъв ФБ има група на Българското Вегетарианско Общество. Там може да зададеш въпроса си и съм сигурна, че ще получиш бързи и адекватни отговори. Чудесен избор си направил с вегетарианството. Съжалявам, че не мога да ти помогна с отговор на въпроса тиОтговорОтговор с цитат
- 12.01.16 11:00#5от: Труден изборНе мисля ,че вегетарианството е много добре за организма,защото,той има нужда от всичко по малко,за съжаление и аз не мога да ти помогна,късмет!ОтговорОтговор с цитат
- 13.01.16 12:11#6от: Труден изборМного си е добре даже ) Въпрос на нагласа ОтговорОтговор с цитат
- 30.04.16 10:43#7от: Труден избори аз не мога да ти помогна за съжалениеОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest