Gotvach.bg»Форум»Здравословно Хранене»Отслабване вече и с...шоколад!

Отслабване вече и с...шоколад!

  • 02.07.13 03:25#1Апостол АпостоловАпостол АпостоловНовакРегистрация: 11.06.12Град: СофияОтговори: -Отслабване вече и с...шоколад!ЕДНО ФЕНОМЕНАЛНО “ИЗОБРЕТЕНИЕ”

    Мечтата на всяка жена вече е факт – шоколад, от който се отслабва. И за това дамите трябва да благодарят на математика Аниш Попат, който създава шоколад с толкова малко калории, че е напълно безопасен за фигурата. Нещо повече – чрез него могат да се загубят излишни килограми!

    Предприемачът Аниш Попат е създал съставка, която нарича "воден ганаш" и с нея прави шоколадови блокчета, съдържащи по-малко от 20 калории. Нискокалоричната съставка е създадена без да съдържа в себе си продукти като масло, сметана, желатин и яйца. Така се създава "чист" шоколад, който няма да се залепи върху бедрата.
    При комбинирането на различни овкусители и висококачествено какао се получават разнообразни вкусове - от по-екзотични до класически.

    След като стартира собствения си сладкарси бизнес, 25-годишният лондончанин превзема света на сладките изкушения. Аниш е самоук, но разказва, че черпи вдъхновението си от много известни шоколатери и готвачи и е пътувал от Брюж до Мумбай в търсенето си на перфектния аромат.

    "Шоколадът е полезен и добър за вас, ако е направен по правилния начин. Аз вярвам, че ползването на качествени продукти и нестандартният начин на приготвяне увеличават удоволствието от продукта.", казва Аниш.
    Специалистът по хранене д-р Сара Шенкер смята, че хората с наднормено тегло могат да пробват диета с нискокалоричните шоколадови бонбони. Тя казва, че тъй като този шоколад не е тежък и съдържа повече вода, може да бъде перфектния заместител на наденичките и обикновения шоколад, с които се тъпчат болните от наднормено тегло.

    "Те трябва да бъдат насърчавани да приемат този вид шоколад, но разбира се трябва да се внимава, защото шоколадът е един от малките луксове, на които те могат да се насладят.", добавя още доктор Шенкер.

    АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
    ОтговорОтговор с цитат
  • 28.01.16 11:07#2ViktoriqViktoriqЧиракРегистрация: 26.01.16Град: ВарнаОтговори: 205от: Отслабване вече и с...шоколад!Мое мнение е, че отслабването с шоколад е мит. Ще се радвам да чуя мнението на някой, който е пробвал.ОтговорОтговор с цитат
  • 20.04.16 10:37#3Валентин МирановВалентин МирановПомощник ГотвачРегистрация: 14.04.16Град: ЛомОтговори: 705от: Отслабване вече и с...шоколад!Интересно ми е дали наистина се получава хубав ефект от шоколадова диета.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest