- 08.11.13 12:18#1Проблеми с печенето на блатЗдравейте, когато приготвям сладкиш или торта, ужасно много се изнервям, когато блатът се надигне по средата, а в краищата остане по-спихнал.
Някой може ли да ми каже на какво се дължи това - предполагам, че зависи от набухвателя и от формите, тавите.
Как да приготвя равен блат?
Надявам се да ме посъветвате и мерси!ОтговорОтговор с цитат - 02.05.16 12:16#2от: Проблеми с печенето на блатТова със спирането в средата не е никакъв проблем.Сместа при печене се изравнява (погледнете през стъклото на печката).Няма нищо общо едното с другото.Блатовете който искате да са напълно равни малко преди напълното изпичане в средата поръчайте леко,но не прекалено,за да не спадне.Дори сладкишите който прави Рудолф се надигат в средата,после той отрязва капачето и готово за сглобяване на тортата.моята Немска медена торта с бадеми е равна отгоре ,защото с потупване преди изпичане я направих така.Иначе и тя щеше да е с връх в средата и няма този хубав ефект на равна бадемива коричка. ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest