- 18.02.11 03:19#1Знае ли някой как се приготвя дедец Знае ли някой, как се приготвя пиринския деликатес ДЕДЕЦ. Благодаря предварително.ОтговорОтговор с цитат
- 19.02.11 08:12#2от: Знае ли някой как се приготвя дедецСтарец по пирински.
Продукти:
свинско месо от филето - 2 кг.,
сланина - 300/400 гр.,
сол - 50 гр./2 ч.л./,
черен пипер - 10 гр./2 ч.л./,
кимион - 10 гр./2 ч.л./,
шкембе - 500 гр./1 бр./.
Приготвяне:
към месото и сланината, нарязани на късчета, се прибавят солта и едро смлените подправки. Сместа се разбърква добре и с нея се напълва шкембето. Зашива се здраво, надупчва се на няколко места с вилица и се оставя на хладно и проветриво място, като през 4 дни се пресова с тежест, за да добие плоска форма. Съхранява се до 1 година.ОтговорОтговор с цитат - 06.03.11 01:51#3от: Знае ли някой как се приготвя дедецВ Банско на това му се казва Бански Старец. В Готвача има една такава рецепта. Смятам, че е точна.
Ето и рецептата за [url=http://recepti.gotvach.bg/r-3163-Бански_старец]бански старец ОтговорОтговор с цитат - 31.03.16 11:48#4от: Знае ли някой как се приготвя дедецНикога не съм го пробвала, не обичам шкембе !ОтговорОтговор с цитат
- 30.04.16 08:22#5от: Знае ли някой как се приготвя дедецОпределено ме зайнтригува регептата на Тин.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest