- 30.12.15 08:48#1Блъди Мери и какъв му е чалъма?Как си правите този коктейл в домашни условия? Веднъж опитах с водка, доматен сок, черен пипер и сол и беше ужасно.
Сигурно си има някакъв чалъм това нещо да стане за пиене? Как си го приготвяте вие и в какво съотношение?ОтговорОтговор с цитат - 06.01.16 04:34#2от: Блъди Мери и какъв му е чалъма?Може би си прекалила с някоя съставка. Пробвай с по-малко съотношение алкохол и подправки, пробвай го и тогава добавяй още. Иначе се слага и малко изстискан лимон и 2-3 капки табаско, за да се получи оригиналния вкус. Аз го харесвам и на шотове със зелени маслини ОтговорОтговор с цитат
- 10.01.16 11:27#3от: Блъди Мери и какъв му е чалъма?Това е вероятно най-прочутият коктейл в света и със сигурност има защо – комбинацията от водка и доматен сок отдавна се е превърнала в класика. Но когато приготвяте напитката в домашни условия, не забравяйте, че ефектът никога не е същият без няколко капки сос уорчестър и табаско.
50 мл
водка
100 мл
доматен сок
3-5 капки
сос уорчестър
3-5 капки
сос табаско
щипка
сол
щипка
черен пипер
стръкче
целина
лед
1.
Водката се налива върху леда във висока чаша с прави стени. Допълва се с доматения сок, прибавят се сосът уорчестър и табаско, солта и пиперът. Разбърква се и се сервира със стрък целина.ОтговорОтговор с цитат - 12.01.16 03:54#4от: Блъди Мери и какъв му е чалъма?Благодаря за съветите. Ще опитвам, докато ми хареса! :wink:ОтговорОтговор с цитат
- 02.02.16 01:06#5от: Блъди Мери и какъв му е чалъма?Определено не ми харесва,предпочитам мезето отделно ОтговорОтговор с цитат
- 31.03.16 06:44#6от: Блъди Мери и какъв му е чалъма?Благодаря на Христо, ще опитам ОтговорОтговор с цитат
- 31.03.16 07:26#7от: Блъди Мери и какъв му е чалъма?за коктеилче по добре да е приготвен от барман с класа ,не от аматьори като мен :wink:ОтговорОтговор с цитат
- 04.07.16 09:16#8от: Блъди Мери и какъв му е чалъма?Важното е само да няма семки, че и такъв са ми правили ОтговорОтговор с цитат
- 27.09.16 05:45#9от: Блъди Мери и какъв му е чалъма?Не съм опитвала и нямам рецепта.ОтговорОтговор с цитат
- 27.01.18 12:45#10от: Блъди Мери и какъв му е чалъма?Подправките са на вкус и това много променя вкуса на коктейла А и количеството водка е относително. зависи отново от вкуса Ви ОтговорОтговор с цитат
- 01.12.19 02:58#11от: Блъди Мери и какъв му е чалъма?Благодаря много за рецептата.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest