- 08.01.16 12:09#1Център за кулинарни съветиДа споделим бързи трикове в кухнята, които да са ни полезни по всяко време и с тях готвенето да ни е по-приятноОтговорОтговор с цитат
- 10.01.16 02:49#2от: Център за кулинарни съветиЗа да бъдат по сочни и вкусни, когато пека на скара пържоли, наденици, филета, кебапчета и кюфтета не ги посолявам предварително, а след като са готови.ОтговорОтговор с цитат
- 10.01.16 02:55#3от: Център за кулинарни съветиКогато приготвям домашно направени кюфтета, за да са по-вкусни и сочни, в каймата добавям 1 настърган картоф, 1 филия хляб (намокрям го и го изстисквам) и 3 бр. яйца.ОтговорОтговор с цитат
- 10.01.16 04:22#4от: Център за кулинарни съветиКогато готвя месо на фурна, винаги го изваждам 5 минути по-рано, защото във вътрешността си то продължава да се готви, дори и след като вече е извадено.ОтговорОтговор с цитат
- 10.01.16 10:40#5от: Център за кулинарни съветиКогато карамелизирам захар, за да почистя по-лесно тавата след това я заливам с лимонов сок.ОтговорОтговор с цитат
- 11.01.16 08:48#6от: Център за кулинарни съветиАз почиствам остатъците от карамел като добавям вода в съда и слага на котлона. Следва хубаво разбъркване. ОтговорОтговор с цитат
- 11.01.16 08:59#7от: Център за кулинарни съветиБлагодаря много за вашия съвет. ОтговорОтговор с цитат
- 12.01.16 10:22#8от: Център за кулинарни съветиНяма защо радвам се, че съм била полезна. :kiss:ОтговорОтговор с цитат
- 12.01.16 10:57#9от: Център за кулинарни съветиКогато режем лук, за да не ни люти на очите и да плачем, го посоляваме със сол.ОтговорОтговор с цитат
- 12.01.16 10:59#10от: Център за кулинарни съветиАко съм свършила и съм забравила да си купя бакпулвер си забърквам сода за хляб и лимонтузу в съотношение 2:1.ОтговорОтговор с цитат
- 12.01.16 11:05#11от: Център за кулинарни съветиКогато приготвям варен ориз му добавям 1 ч.л. лимонов сок към водата, за да е бял и по-пухкав.ОтговорОтговор с цитат
- 12.01.16 01:29#12от: Център за кулинарни съветиКогато правя палачинки, за да станат по-пухкави и вкусни, вместо мляко добавям газирана вода.ОтговорОтговор с цитат
- 12.01.16 02:44#13от: Център за кулинарни съветиКогато пържа месо в тиган към олиото добавям 2-3 парченца нарязан морков, за да не залепва.ОтговорОтговор с цитат
- 15.01.16 01:56#14от: Център за кулинарни съветиКогато приготвям ориз на фурна , го изваждам още преди да е изкипяла цялата течност, защото той след това си поема. В противен случай става много сух.ОтговорОтговор с цитат
- 15.01.16 01:57#15от: Център за кулинарни съветиБлагодаря за споделения съвет Лидия - Гери. ОтговорОтговор с цитат
- 15.01.16 01:59#16от: Център за кулинарни съветиКогато месото е много сухо, а пък искам да го запека на фурна с картофи примерно, заливам всичко с майонеза и така месото става много крехко, а картофите направо се топят в устата.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest