Gotvach.bg»Форум»Търся Рецепта»Търся рецепта за меломакарона

Търся рецепта за меломакарона

  • 11.01.16 12:29#1ИсиИсиПомощник ГотвачРегистрация: 12.12.15Град: СмядовоОтговори: 120Търся рецепта за меломакаронаНякой знае ли рецепта за меломакарона? И ако знаете бихте ли я споделили? обожавам ги, а не знам как се правят. :blush:
    ОтговорОтговор с цитат
  • 12.01.16 02:15#2Христо ПетровХристо ПетровНовакРегистрация: 07.01.16Град: КукоревоОтговори: 144от: Търся рецепта за меломакаронаПродукти


    ½ ч.ч. зехтин (или олио)
    ½ ч.ч. разтопено масло – в случай, че не постите, разбира се!
    50 гр. коняк
    ½ ч.ч. захар
    3-4 ч.ч. брашно
    1 ч.л. сода бикарбонат
    мъничко индийско орехче и/или карамфил за аромат
    настъргана портокалова кора
    сока от 1 портокал
    1 с.л. канела на прах
    орехи за поръсване

    За сиропа:

    1 ч.ч. мед
    1 ½ ч.ч. захар
    1 ч.ч. вода
    портокалови корички
    1 пръчка канела

    Начин на приготвяне:

    Можем най-напред да приготвим сиропа, който трябва да изстине, след което ще потапяме в него горещите сладки. Другият вариянт е да приготвим първо сладките и да ги оставим да изстинат, а след това да ги потапяме в горещия сироп, още докато е върху котлона.

    Сиропът се приготвя като към водата прибавим захарта и оставим да ври няколко минути на слаб огън. Добавяме и портокалови корички и пръчка канела, за да стане сиропът ни още по-ароматен. След като сместа покъкри 5-10 минути на слаб огън, я махаме от котлона и добавяме 1ч.ч. мед. Разбърква се добре. Сиропът е готов. Оставяме го да изстине и се заемаме с приготвянето на нашите меломакарона.

    Приготвяме тестото като рабъркваме добре или разбиваме с миксер зехтина, разтопеното масло (по избор!), коняка, захарта, настърганата портокалова кора и ароматните подправки.

    Добавяме постепенно брашното и с ръка замесваме пухкаво меко тесто. Оформяме сладките и ги подреждате в намазнена тавичка.

    Печем на средно загрята фурна (160-180 градуса) за около 30минути, докато порозовеят.

    Още докато са топли сладките се потапят в сиропа и се оставят така за минута-две, за да се напоят добре. След това ги подреждаме в чиния и поръсваме със ситно смлени орехи и канела.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 05.02.16 10:30#3Джемиле ЧешлиеваДжемиле ЧешлиеваМастър ШефРегистрация: 07.01.16Град: БориноОтговори: 554от: Търся рецепта за меломакаронаНе съм яла такова ястие, камо ли да приготвя. ОтговорОтговор с цитат
  • 30.04.16 08:57#4Валентин МирановВалентин МирановПомощник ГотвачРегистрация: 14.04.16Град: ЛомОтговори: 705от: Търся рецепта за меломакаронаНе съм ял до сега, но рецептата ми харесва.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest