- 11.01.16 12:29#1Търся рецепта за меломакаронаНякой знае ли рецепта за меломакарона? И ако знаете бихте ли я споделили? обожавам ги, а не знам как се правят. :blush:ОтговорОтговор с цитат
- 12.01.16 02:15#2от: Търся рецепта за меломакаронаПродукти
½ ч.ч. зехтин (или олио)
½ ч.ч. разтопено масло – в случай, че не постите, разбира се!
50 гр. коняк
½ ч.ч. захар
3-4 ч.ч. брашно
1 ч.л. сода бикарбонат
мъничко индийско орехче и/или карамфил за аромат
настъргана портокалова кора
сока от 1 портокал
1 с.л. канела на прах
орехи за поръсване
За сиропа:
1 ч.ч. мед
1 ½ ч.ч. захар
1 ч.ч. вода
портокалови корички
1 пръчка канела
Начин на приготвяне:
Можем най-напред да приготвим сиропа, който трябва да изстине, след което ще потапяме в него горещите сладки. Другият вариянт е да приготвим първо сладките и да ги оставим да изстинат, а след това да ги потапяме в горещия сироп, още докато е върху котлона.
Сиропът се приготвя като към водата прибавим захарта и оставим да ври няколко минути на слаб огън. Добавяме и портокалови корички и пръчка канела, за да стане сиропът ни още по-ароматен. След като сместа покъкри 5-10 минути на слаб огън, я махаме от котлона и добавяме 1ч.ч. мед. Разбърква се добре. Сиропът е готов. Оставяме го да изстине и се заемаме с приготвянето на нашите меломакарона.
Приготвяме тестото като рабъркваме добре или разбиваме с миксер зехтина, разтопеното масло (по избор!), коняка, захарта, настърганата портокалова кора и ароматните подправки.
Добавяме постепенно брашното и с ръка замесваме пухкаво меко тесто. Оформяме сладките и ги подреждате в намазнена тавичка.
Печем на средно загрята фурна (160-180 градуса) за около 30минути, докато порозовеят.
Още докато са топли сладките се потапят в сиропа и се оставят така за минута-две, за да се напоят добре. След това ги подреждаме в чиния и поръсваме със ситно смлени орехи и канела.ОтговорОтговор с цитат - 05.02.16 10:30#3от: Търся рецепта за меломакаронаНе съм яла такова ястие, камо ли да приготвя. ОтговорОтговор с цитат
- 30.04.16 08:57#4от: Търся рецепта за меломакаронаНе съм ял до сега, но рецептата ми харесва.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest