Gotvach.bg»Форум»Търся Рецепта»Рецепта за торта Гараш

Рецепта за торта Гараш

  • 12.01.16 05:35#1Драга МишеваДрага МишеваЧиракРегистрация: 08.01.16Град: СофияОтговори: 44Рецепта за торта ГарашНякой може ли да сподели изпитана рецепта за торта Гараш?
    ОтговорОтговор с цитат
  • 13.01.16 03:05#2МаринаМаринаПомощник ГотвачРегистрация: 11.11.13Град: БлагоевградОтговори: 340от: Рецепта за торта Гарашорехи - 3 ч.ч. смлени
    меко - 3 пакета масло
    яйца - 9 бр.
    пудра захар - 2 и 1/2 ч.ч
    какао - 2 пакета
    сметана - 3 с.л. суха или сухо мляко
    вода - 40 мл

    Приготвяне на Гараш Торта

    Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Белтъците се разбиват до готовност заедно с 1 ч.ч. пудра захар. След това се прибавят орехите и се разбърква хубаво. От приготвената смес се разстилат тънки блатове в тава за печене. Препоръчително е да се използва хартия за печене, за да не залепват и за да се избегне чупенето на блатовете. Пекат се до покафеняване.

    Бройката на блатовете зависи от вашите предпочитания, но все пак е хубаво да са по-тънки. След изпичане блатовете се изваждат внимателно и се оставят да се охладят. През това време се прави кремът, който се състой от останалите 9 жълтъка, 1 ч.ч. пудра захар, 1 и 1/2 пакет какао и 2 пакета масло.

    Маслото се поставя в съд на бавен огън да се разтопи. Към него се прибавя и какаото. Бърка се от време на време, за да не стане на бучки. Жълтъците се разбиват с миксер заедно с пудрата захар. Когато придобият кремообразна консистенция, се изливат на тънка струйка при какаото и маслото.

    Разбърквате за около 1-2 минути на много слаб огън заради яйцата. След това махате от котлона, ако има нужда разбивате отново с миксер и слагате масления крем в хладилник, за да стегне.

    Когато всичко е добре охладено, се прави глазурата за тортата. Слага се 1 пакет масло в съд на слаб огън. Добавя се 1/2 пак. какао, 3 с.л. суха сметана или сухо мляко (разбита в малко вода) и 1/2 ч.ч. пудра захар. Всичко се бърка на бавен огън до сгъстяване и се маха от котлона, за да може да изстине.

    След това се взимат отново внимателно блатовете и върху всеки един се намазва с вече охладеният крем. Най-горният блат се залива с направената глазура.

    По желание се смилат още орехи и се поръсват отгоре, като те могат да бъдат заместени с украса по ваш избор. Тортата се слага в хладилник, за да стегне. Нужно ѝ е поне един ден, за по-добър вкус.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 14.01.16 02:45#3Драга МишеваДрага МишеваЧиракРегистрация: 08.01.16Град: СофияОтговори: 44от: Рецепта за торта ГарашБлагодаря. Непременно ще я опитамОтговорОтговор с цитат
  • 30.04.16 08:59#4Валентин МирановВалентин МирановПомощник ГотвачРегистрация: 14.04.16Град: ЛомОтговори: 705от: Рецепта за торта Гарашстрахотна рецепта Марина, благодаряОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest