Gotvach.bg»Форум»Българска Кухня»Как се приготвя домашна сланина?

Как се приготвя домашна сланина?

  • 14.01.16 09:39#1Веселина КонстантиноваВеселина КонстантиноваАвторРегистрация: 01.12.15Град: КарловоОтговори: 503Как се приготвя домашна сланина?В някои райони я затрупват със сняг, за да стане по-крехка.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 17.01.16 03:42#2Мария БожиловаМария БожиловаМастър ШефРегистрация: 09.12.15Град: СофияОтговори: 37от: Как се приготвя домашна сланина?Домошната сланина е вкусна когато се наложи с праз и черен пипер.ОтговорОтговор с цитат
  • 17.01.16 11:07#3Мариела ХристоваМариела ХристоваПомощник ГотвачРегистрация: 07.01.16Град: АхелойОтговори: 402от: Как се приготвя домашна сланина?Oсолената сланина се нарязва на парчета. В тенджера се слага вода да заври. Пускат се парчетата сланина и се изчаква да заври отново водата. Изважда се сланината и се овалва в предварително смесени подправки: червен пипер, черен пипер и чубрица. Слага се във фризера да замръзне и след това се консумира.ОтговорОтговор с цитат
  • 18.01.16 10:31#4Татяна ДимитроваТатяна ДимитроваНовакРегистрация: 07.01.16Град: ХасковоОтговори: 71от: Как се приготвя домашна сланина?При нас сланината се реже на парчета. Приготвя се едра или морска сол и много праз.
    Взема се дълбок съд. Най-отдолу се слага плътен ред сол, нареждат се парчета сланина, покриват се със ситно нарязан праз. Следва нов пласт сол + сланина + праз. Завършва се с ред сол. Съдът се затваря плътно и се оставя на хладно.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 19.01.16 10:35#5Христо ПетровХристо ПетровНовакРегистрация: 07.01.16Град: КукоревоОтговори: 144от: Как се приготвя домашна сланина?едра сол,праз и малко пиперОтговорОтговор с цитат
  • 22.01.16 12:05#6Гергана ГеоргиеваГергана  ГеоргиеваГуруРегистрация: 19.01.16Град: РадомирОтговори: 527от: Как се приготвя домашна сланина?Вари се във водата от туршията, тя е солена и освен това придава по-хубав вкус и аромат. След това по желание може да се шпикова с чесънчета и да се оваля в чубрица и червен пипер.ОтговорОтговор с цитат
  • 25.01.16 10:23#7Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуруРегистрация: 30.01.11Град: ЕлховоОтговори: 1008от: Как се приготвя домашна сланина?Ние я правим по 2 начина. Първия е като се завира солена вода и се пускат парчета докато кожата стане леко избистрена. Вади се и се подрежда в кофичка или тенджера.След като изтине водата се облива. Вторият начин е като стои осолена 24 часа после се изтърсва от солта и се овалва във червен пипер,черен чубрица и праз.ОтговорОтговор с цитат
  • 27.01.16 01:47#8СоняСоняЧиракРегистрация: 14.01.16Град: ЛомОтговори: 89от: Как се приготвя домашна сланина?Ако става въпрос за домашно пушена съм чувала че се реже на пърчета и се кипва и тогава я опушват.ОтговорОтговор с цитат
  • 02.02.16 02:03#9Джемиле ЧешлиеваДжемиле ЧешлиеваМастър ШефРегистрация: 07.01.16Град: БориноОтговори: 554от: Как се приготвя домашна сланина?Слага се в едра сол.ОтговорОтговор с цитат
  • 02.02.16 05:47#10Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуруРегистрация: 12.01.16Град: РадневоОтговори: 666от: Как се приготвя домашна сланина?Слага се в сол, а после в солена саламура , някои стерилизират бурканите , но ние не сме правили такава стерилизиранаОтговорОтговор с цитат
  • 02.02.16 10:51#11Йорданка ТасеваЙорданка ТасеваИноваторРегистрация: 19.01.16Град: РадневоОтговори: 707от: Как се приготвя домашна сланина?на скарата с праз и вино, честит Трифон месец ))ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest