- 17.01.16 08:43#1Какъв ориз използвате в кухнята?Какъв ориз използвате в кухнята? Има ли значение вида за различните ястия?ОтговорОтговор с цитат
- 18.01.16 09:38#2от: Какъв ориз използвате в кухнята?От години използвам само бланширан ориз, тъй като не разкашква и слепва. Другите видове също може да се направи така, че да не се разкашкват, но
не ми се занимава допълнително. ОтговорОтговор с цитат - 18.01.16 10:23#3от: Какъв ориз използвате в кухнята?Винаги ползвам "КRINA" Български ориз. ОтговорОтговор с цитат
- 18.01.16 11:57#4от: Какъв ориз използвате в кухнята?Поддържам няколко вида ориз на склад .Бланширан,бисерен,арборио и басмати.Естествено,че има разлика за различните ястия.Можеш ли да направиш мляко с ориз с басмати или бланширан? Някъде мисля,че беше тук видях мляко с черен ориз.Малко останах учудена,защото императорския ориз се ползва за съвсем друго,но да не изпадам в подробности.ОтговорОтговор с цитат
- 19.01.16 06:53#5от: Какъв ориз използвате в кухнята?Хич не ми звучи странно блаширан с мляко (сигурно защото не ги разбирам). Аз наскоро открих бланширания и всичко правя с него, защото не се налага да го пържа, за да не слепне, както са ме учили за другия (а и това не е достатъчно).
Кафяв ориз ползвате ли? Чела съм, че е по-полезен, но отнема доста повече време за приготвянето. Май съотношението е 1:6 (вода) - пак не съм сигурна така ли беше... Веднъж съм яла и ми хареса, имам 1 пакет вкъщи, който още не съм оползотворила. :blush:ОтговорОтговор с цитат - 19.01.16 02:37#6от: Какъв ориз използвате в кухнята?Ами всички въглехидратни храни имат гликемичен индекс ,в това число и ориза.Колкото повече нишесте има в дадения ориз,толкова повече се увеличава гликемичния индекс.В зависимост какъв ориз ядеш и как го приготвяш,може да отслабваш.Бланширания ориз малко се отдалечава от диетичния.Тези неща се учат в специални училища и аз съжаление обикновения човек(ако не е заинтересуван) няма от къде да ги знае! :y:ОтговорОтговор с цитат
- 19.01.16 03:55#7от: Какъв ориз използвате в кухнята?Аз ползвам бял ориз Премиум на TIRADELL. Купувам си го от Лидл и съм много доволна.ОтговорОтговор с цитат
- 19.01.16 04:27#8от: Какъв ориз използвате в кухнята?Нямам обпрвделена любима марка ориз Използвам и най-обикновен и от тези специалните и по-скъпи ОтговорОтговор с цитат
- 19.01.16 06:21#9от: Какъв ориз използвате в кухнята?Аз използвам само бланширан, защото не се разкашква и не се слепва. За всички манджи само него полювам! ОтговорОтговор с цитат
- 20.01.16 01:51#10от: Какъв ориз използвате в кухнята?ползвам бял ориз, нямам любима маркаОтговорОтговор с цитат
- 22.01.16 12:38#11от: Какъв ориз използвате в кухнята?аз използвам само бисерен оризОтговорОтговор с цитат
- 26.01.16 04:50#12от: Какъв ориз използвате в кухнята?веднъж пробвах и балансОтговорОтговор с цитат
- 26.01.16 07:31#13от: Какъв ориз използвате в кухнята?Аз полвам ориз "Национал".ОтговорОтговор с цитат
- 26.01.16 07:35#14от: Какъв ориз използвате в кухнята?СКОРО БЯХ ВЗЕЛА ОРИЗ ОТ ЛИДЪЛ ГОТОВ Е ЗА 15-18 МИНУТИ СУПЕР Е НЕ ПОМНЯ КАКСЕ КАЗВА, :y: НО НА ОПАКОВКАТА ПИШЕ ЧЕ СЕ ВАРИ ЗА 18 МИНУТИ МНОГО СЪМ ДОВОЛНА ОТ НЕГО :love:ОтговорОтговор с цитат
- 26.01.16 07:57#15от: Какъв ориз използвате в кухнята?Използвам бисерен ориз, предимно на Крина.ОтговорОтговор с цитат
- 27.01.16 01:42#16от: Какъв ориз използвате в кухнята?Аз също ползвам на КринаОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest