- 18.01.16 12:30#1Най-добрите илачи при грип и настинкаПриготвяте ли домашни илачи против грип и настинки? За да се предпазим в студените зимни дни, моля споделете рецепти и начини на приготвяне?ОтговорОтговор с цитат
- 18.01.16 03:30#2от: Най-добрите илачи при грип и настинкаАз незнам какво значи ИЛАЧИ,но предполагам е методи ули нещо от сорта.Нито хапчета пия,нито разни бабини неща правя.Чакам да ми мине и това е По принцип всеки грип си има пееиод и докато не мине,каквото и да се пие и прави няма лек,а само намалява болките,ако има такива.Иначе се запасявам с носни кърои и най-много да хапна нялоя лъжица мед с канела,но рядко. ОтговорОтговор с цитат
- 18.01.16 04:00#3от: Най-добрите илачи при грип и настинкаИлач е остарялото на лекарство.Илачи не съм правила отдавна.Имаше една рецепта за кашлица с кори от кромид лук,локум и не знам си още какво.Цялото това нещо се вареше здравата.Доста добро като илач,но прекалено гадно за пиене.Компреси с нишъдър и мед съм правила за болно гърло.Борови връхчета с небет шекер за кашлица.Кой прави илачи при толкова много лекарства ?ОтговорОтговор с цитат
- 18.01.16 04:11#4от: Най-добрите илачи при грип и настинкаЗа болно гърло мед и сода се разбърква и се яде. За хрема се правят тампони с нарендан кромид лук и се поставят в ноздрите и през тях се вдишва/ не е приятно, но има ефект/ .ОтговорОтговор с цитат
- 18.01.16 05:20#5от: Най-добрите илачи при грип и настинкаОт няколко години,есента си бера черен бъз(бъзак)и си приготвям сироп .Той е силен имуностимулатор -всяка сутрин пия по 1с.л на гладно,а на децата давам по 1ч.л.профилактично ОтговорОтговор с цитат
- 18.01.16 05:38#6от: Най-добрите илачи при грип и настинкаПри кашлица и болно гърло, смесвам 2 с.л. мед, 1 с.л. ракия и 1 ч.л. сода. Приема се възможно най-често,но внимавайте с ракията, да не се замаете . Иначе когато ми е запушен носа, не ползвам капки, понеже не ми понасят. В место тях си слагам тампончета напоени с ракия в ноздрите. Джинджифил също помага при болно гърло и настинка. Отхапва се малка част от него, но не се гълта, а се държи колкото може на гърлото, но е много люто. Чесън в ноздрите също помага.ОтговорОтговор с цитат
- 18.01.16 05:47#7от: Най-добрите илачи при грип и настинкаЗа сиропа от бъз знам,че е противораково и много помага,но в и опасно,ако се прекали.ОтговорОтговор с цитат
- 18.01.16 10:38#8от: Най-добрите илачи при грип и настинкаСега се сетих че за кашлица се смесват - 1 с.л. мед, 1 с.л. ракия и 1 с.л. масло.ОтговорОтговор с цитат
- 09.02.16 02:08#9от: Най-добрите илачи при грип и настинкаПредпочитам чай с лимон и черен пипер.ОтговорОтговор с цитат
- 19.02.16 04:20#10от: Най-добрите илачи при грип и настинкаОрехови черупки във вряща вода за кашлица и лук със мед.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest