- 24.01.16 11:01#1Как се приготвя ронливо маслено тесто?Приготвяте ли ронливо маслено (пясъчно) тесто? Моля споделете мнение и опит. Аз лично не съм правила, но напоследък много чета за него, че се използва за направата на различни сладки изкушения.ОтговорОтговор с цитат
- 27.01.16 11:57#2от: Как се приготвя ронливо маслено тесто?Обужавам го.Правя много ястия с него и ми е любимо.Ето моята изпитана рецепта
*бяло брашно - 250 гр.
*студено масло - 125 гр.
*яйца - 1 бр.
*кафява захар - 2 с.л.(ако тестото е солено не се слага захар)
*щипка сол
*вода - 2.сл.
Пригответе тестото като нарежете студеното масло на кубчета и го стриете добре с брашното,докато се получат маслени трохи.Направете кладенче и добавете яйцето,захарта,солта и водата.Омесете тестото бързо,за да не се разстопи маслото.В противен случай пая ще стане глеват,а не хрупкав.Завийте във фолио и оставете на студено да си почине около 30 мин.ОтговорОтговор с цитат - 28.01.16 08:02#3от: Как се приготвя ронливо маслено тесто?Благодаря много Ирина за рецептата, ще я пробвам със сигурност.
ОтговорОтговор с цитат
- 29.01.16 12:59#4от: Как се приготвя ронливо маслено тесто?Супер рецепта, ще я пробвам
ОтговорОтговор с цитат
- 02.02.16 12:45#5от: Как се приготвя ронливо маслено тесто?в най- скоро време ще пробвам рецептата ви
благодаряОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest