Gotvach.bg»Форум»Българска Кухня»Тънкостите при печене на катми?

Тънкостите при печене на катми?

  • 26.01.16 12:23#1Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуруРегистрация: 30.01.11Град: ЕлховоОтговори: 1008Тънкостите при печене на катми?На всяка катма ли се маже сача или тигана според вас?
    ОтговорОтговор с цитат
  • 26.01.16 03:26#2Мариела ХристоваМариела ХристоваПомощник ГотвачРегистрация: 07.01.16Град: АхелойОтговори: 402от: Тънкостите при печене на катми?Да, а при печене на сач, плочата предварително трябва да е хубаво загрята и тогава се маже с олио или масло.ОтговорОтговор с цитат
  • 26.01.16 03:44#3Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуруРегистрация: 30.01.11Град: ЕлховоОтговори: 1008от: Тънкостите при печене на катми?Когато е на незалепващ тиган съм забелязала,че ако е намазан много нестават дупки. И затова го мажа след 2-3ОтговорОтговор с цитат
  • 26.01.16 03:56#4Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуруРегистрация: 12.01.16Град: РадневоОтговори: 666от: Тънкостите при печене на катми?Като изпичам катмите на сач, намазвам с мазнина само когато загрее и избърсвам, а преди всяко сипване на тесто напръсквам сача със смес от суров яйчен жълтък разреден с вода , без вече да мажа сача с мазнинаОтговорОтговор с цитат
  • 26.01.16 04:02#5Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуруРегистрация: 30.01.11Град: ЕлховоОтговори: 1008от: Тънкостите при печене на катми?Благодаря, това не го знаех.ОтговорОтговор с цитат
  • 27.01.16 12:08#6Гергана ГеоргиеваГергана  ГеоргиеваГуруРегистрация: 19.01.16Град: РадомирОтговори: 527от: Тънкостите при печене на катми?А,някой може ли да сподели рецептата за катмите, имат ли някакви особености при правенето?ОтговорОтговор с цитат
  • 27.01.16 11:45#7Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуруРегистрация: 30.01.11Град: ЕлховоОтговори: 1008от: Тънкостите при печене на катми?1 литър прясно мляко
    6 яйца
    1 мая
    сол
    брашно до получаване на (боза)
    накрая се добавя малко лимонада
    ОтговорОтговор с цитат
  • 29.01.16 02:49#8ViktoriqViktoriqЧиракРегистрация: 26.01.16Град: ВарнаОтговори: 205от: Тънкостите при печене на катми?Аз мажа преди всяка.ОтговорОтговор с цитат
  • 29.01.16 09:07#9Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуруРегистрация: 30.01.11Град: ЕлховоОтговори: 1008от: Тънкостите при печене на катми?Явно се маже като са катми на сач, за тях е добре но палачинките не.При тях като са на тефлонов тиган мажа като изпека 2 или 3 тогава пак.ОтговорОтговор с цитат
  • 31.01.16 10:24#10Веселина КонстантиноваВеселина КонстантиноваАвторРегистрация: 01.12.15Град: КарловоОтговори: 503от: Тънкостите при печене на катми?Ако се пекат на сач, мажа за всяка катма.ОтговорОтговор с цитат
  • 31.01.16 10:40#11Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуруРегистрация: 30.01.11Град: ЕлховоОтговори: 1008от: Тънкостите при печене на катми?С мас, олио или масло?ОтговорОтговор с цитат
  • 02.02.16 01:52#12Джемиле ЧешлиеваДжемиле ЧешлиеваМастър ШефРегистрация: 07.01.16Град: БориноОтговори: 554от: Тънкостите при печене на катми?Аз мажа тигана!ОтговорОтговор с цитат
  • 02.02.16 11:08#13Йорданка ТасеваЙорданка ТасеваИноваторРегистрация: 19.01.16Град: РадневоОтговори: 707от: Тънкостите при печене на катми?и аз мажа тигана преди всяка катма, но на сач и огън свекърва ми приготвя стават невероятниОтговорОтговор с цитат
  • 07.02.16 07:06#14ИвелинаИвелинаЧиракРегистрация: 01.02.16Град: КарловоОтговори: 269от: Тънкостите при печене на катми?Маже се на всяка и сача трябва хубаво да я загрят. ОтговорОтговор с цитат
  • 28.09.16 10:12#15Веселина КонстантиноваВеселина КонстантиноваАвторРегистрация: 01.12.15Град: КарловоОтговори: 503от: Тънкостите при печене на катми?Тиганът също го подмазвам, даже и да е с незалепващо дъно, защото вкусът е по-хубав!ОтговорОтговор с цитат
  • 28.09.16 02:01#16ВИЛИ-Виолета МатеваВИЛИ-Виолета МатеваАвторРегистрация: 27.06.12Град: КаменоОтговори: 665от: Тънкостите при печене на катми?Дали на сач или в тиган аз винаги мажа с мазнина иначе може да залепнеОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest