Gotvach.bg»Форум»Търся Рецепта»Търся изпитана рецепта за меденки

Търся изпитана рецепта за меденки

  • 26.01.16 06:38#1Деси МариноваДеси МариноваГотвачРегистрация: 05.01.16Град: КозлодуйОтговори: 247Търся изпитана рецепта за меденкиИмате ли изпитана рецепта за меденки, която не ви е подвеждала. Често опитвам да приготвям особено през зимата, но още след няколко часа вече са толкова твърди, че едва се ядат. Налага се да ги сиропирам, за да мога да ги хапвам.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 27.01.16 12:28#2МаринаМаринаПомощник ГотвачРегистрация: 11.11.13Град: БлагоевградОтговори: 340от: Търся изпитана рецепта за меденкиНе съм сигурна, но май всички меденки стават твърди от началото (някой да ме поправи,ако греша). Аз моите като ги правя, ги слагам в пластмасова купа с капак и ги захлупвам. На другия ден вече са по-меки, а след 2 дена още по-меки, но до 2 дена не остават.ОтговорОтговор с цитат
  • 27.01.16 01:34#3Деси МариноваДеси МариноваГотвачРегистрация: 05.01.16Град: КозлодуйОтговори: 247от: Търся изпитана рецепта за меденкиАко е така, значи проблемът не е в рецептата, а в това, че трябва да ги захлупя в съд , докато са топли.ОтговорОтговор с цитат
  • 27.01.16 02:58#4Радомира МихайловаРадомира МихайловаЧиракРегистрация: 29.12.15Град: Нова ЗагораОтговори: 99от: Търся изпитана рецепта за меденкиДа така е, но също зависи и от печенето колкото по златисти, толкова по хрупкави. Поне като правих за Коледа имаше разлика в двата вида.Едните по препечени другите леко розови, но и престоя е важен...ама труден,че бързо офейкват ОтговорОтговор с цитат
  • 27.01.16 03:20#5Деси МариноваДеси МариноваГотвачРегистрация: 05.01.16Град: КозлодуйОтговори: 247от: Търся изпитана рецепта за меденкиХаха, да. И ние хапваме още докато са топли,тогава са добре, но тези които останат на следващия ден са твърди като камък.ОтговорОтговор с цитат
  • 28.01.16 07:16#6Пламенова КристинПламенова КристинПомощник ГотвачРегистрация: 02.01.16Град: ИсперихОтговори: 308от: Търся изпитана рецепта за меденкиМоже ли да споделите рецепта?ОтговорОтговор с цитат
  • 28.01.16 12:36#7Деси МариноваДеси МариноваГотвачРегистрация: 05.01.16Град: КозлодуйОтговори: 247от: Търся изпитана рецепта за меденкиТази съм правила няколко пъти, но предупреждавам, че стават малко твърди и вероятно трябва да ги сложите в плик и купа с капак, докато са още топли.
    1 яйце
    1/2 ч.ч. захар
    1/2 ч.ч. олио
    5-6 с.л. мед
    ванилия
    сода - 1ч.л.
    канела
    брашно - колкото поеме.
    Смесваме всички продукти, след това пресято брашно, когато започне да се сгъстява месим с ръка. Правим малки топчета, можем да ги поръсим със захар. Печем на 150 градуса. Може да се направи пълнеж от изрязаното дъно на меденките, смесен с масло или сладко. Рецептата е за малка доза, лесно може да удвои ако ви допадне.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 28.01.16 04:02#8Пламенова КристинПламенова КристинПомощник ГотвачРегистрация: 02.01.16Град: ИсперихОтговори: 308от: Търся изпитана рецепта за меденкиБлагодаря многоОтговорОтговор с цитат
  • 28.01.16 04:25#9Деси МариноваДеси МариноваГотвачРегистрация: 05.01.16Град: КозлодуйОтговори: 247от: Търся изпитана рецепта за меденкиЗа нищо, дано ви хареса. ОтговорОтговор с цитат
  • 05.02.16 01:10#10Джемиле ЧешлиеваДжемиле ЧешлиеваМастър ШефРегистрация: 07.01.16Град: БориноОтговори: 554от: Търся изпитана рецепта за меденки2 яйца
    1 ч. захар
    1/2 ч. олио
    1 л. сода
    1 л. мед
    1 п. канела
    брашно, колкото поеме
    орехи за поръсване
    ОтговорОтговор с цитат
  • 19.02.16 03:12#11Гергана ГеоргиеваГергана  ГеоргиеваГуруРегистрация: 19.01.16Град: РадомирОтговори: 527от: Търся изпитана рецепта за меденкиИ аз така ги правяОтговорОтговор с цитат
  • 30.04.16 09:06#12Валентин МирановВалентин МирановПомощник ГотвачРегистрация: 14.04.16Град: ЛомОтговори: 705от: Търся изпитана рецепта за меденкиРядко правя меденки, ине всеки път ми се получавам супер меки.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest