- 29.01.16 01:09#1Споделете рецепти с елда?Ще се радвам ако споделите рецепти с елда, защото знам, че е много полезна, но по начините по които аз я приготвям ми е много гадна и не мога да ям.ОтговорОтговор с цитат
- 29.01.16 01:33#2от: Споделете рецепти с елда?Елдата я спомената в една друга тема... Приготвя се като ориза.На мен ми е малко твърда и не си падам по нея.В един ресторант ми сервираха салата табуле с елда. :n: Как я приготвяш Вики?ОтговорОтговор с цитат
- 30.01.16 12:59#3от: Споделете рецепти с елда?Никога не съм готвила елда, ако някой знае как нека споделиОтговорОтговор с цитат
- 30.01.16 11:01#4от: Споделете рецепти с елда?Записвам се да следя темата, че и на мен ми е интересно.ОтговорОтговор с цитат
- 31.01.16 01:01#5от: Споделете рецепти с елда?И аз не съм приготвяла нищо с елда. Гледала съм доста рецепти с нея,но....някак не ми е много любопитно ОтговорОтговор с цитат
- 03.02.16 09:07#6от: Споделете рецепти с елда?Елдата е доста полезна а може да се приготви да бъде и вкусна. Лично аз съм си я приготвяла по доста начини. Правила съм мусака от нея, салата, с грах съм я готвила и винаги ми се е получавало вкусно. Елдата беше една от първите храни с които захраних детето си.ОтговорОтговор с цитат
- 23.02.16 10:54#7от: Споделете рецепти с елда?Аз правя салата с елда, запържени гъбки, зелен лук и магданоз. овкусявам със сол, зехтин и лимон.
Поздрави ОтговорОтговор с цитат - 25.04.16 04:04#8от: Споделете рецепти с елда?Не я обичам много и до сега не съм правил нищо с нея.ОтговорОтговор с цитат
- 30.05.16 06:16#9от: Споделете рецепти с елда?Приготвих я така - от вечерта се залива със студена вода и кисне една нощ На сутринта се отцежда и се изплаква обилно с вода Слага се в салати ,супи ,десерти На мен лично не ми горчи и ми е добре ще си я хапвам с всичко ОтговорОтговор с цитат
- 22.07.16 04:28#10от: Споделете рецепти с елда?салатаОтговорОтговор с цитат
- 23.07.16 12:53#11от: Споделете рецепти с елда?може да се свари за 15 -20 минути докато зрънцата се пукнат ,изплакава се добре с вода,отцежда се и добавяш в каквото си искаш ,в готвено ,в салата ,в десерт ,в кисело мляко ,в супа ,в леща ха ха във всичко ОтговорОтговор с цитат
- 28.08.16 09:23#12от: Споделете рецепти с елда?Бяхме в един руски ученически лагер и всеки ден ни поднасяха Елда. Много ми харесва със зелена салата, прясно мляко и някакво сладко от плодове. бях скептично настроена за елдата, но сега я харесва и си хапвам често.ОтговорОтговор с цитат
- 12.09.18 01:45#13от: Споделете рецепти с елда?Елдата е много полезна! Поради съдържанието си на фосфор, може даже да замени рибата! Както много от варивата, може да се приготви, както солена, така и сладка! Например: Елда варена със зеленчуци и гъби, или пък да се свари без нищо и да се добави към нея свежа салата по желание..А сладка можем да я приготвим като пак така я свари чиста и след като малко се охлади, добавим мед, може и канела по желание!
Също така е много специфично каква е точно елдата- има светла, има и тъмно-кафява. Тъмно-кафявата е по-разпространена и по-евтина, но има по-силен вкус, тъй като при самото белене е леко печена, за да се махне по-лесно люспата й. Докато светлата елда има по-неутрален вкус, но е малко по-скъпа, тъй като се бели с по-сложна технология без много термична обработка! Аз лично препоръчвам светлата,разликата в цената е малка, но наистина си заслужава да се приема, заради полезните й свойства!ОтговорОтговор с цитат - 08.07.23 06:01#14от: Споделете рецепти с елда?Елда с мляко
https://recepti.gotvach.bg/r-8822-%D0%95%D0%BB%D0%B4%D0%B0_%D1%81_%D0%BC%D0%BB%D1%8F%D0%BA%D0%BEОтговорОтговор с цитат - 08.07.23 06:02#15от: Споделете рецепти с елда?Елда с гъби
https://recepti.gotvach.bg/r-7787-%D0%95%D0%BB%D0%B4%D0%B0_%D1%81_%D0%B3%D1%8A%D0%B1%D0%B8ОтговорОтговор с цитат - 08.07.23 06:03#16от: Споделете рецепти с елда?Елда със зеленчуци
https://recepti.gotvach.bg/r-252817-%D0%9F%D1%8A%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0_%D0%B5%D0%BB%D0%B4%D0%B0_%D1%81%D1%8A%D1%81_%D0%B7%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D1%87%D1%83%D1%86%D0%B8ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest