Gotvach.bg»Форум»Веган и Вегетарианска Кухня»Споделете рецепти с елда?

Споделете рецепти с елда?

  • 29.01.16 01:09#1ViktoriqViktoriqЧиракРегистрация: 26.01.16Град: ВарнаОтговори: 205Споделете рецепти с елда?Ще се радвам ако споделите рецепти с елда, защото знам, че е много полезна, но по начините по които аз я приготвям ми е много гадна и не мога да ям.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 29.01.16 01:33#2Мартина ТраковаМартина ТраковаПомощник ГотвачРегистрация: 17.07.12Град: СофияОтговори: 448от: Споделете рецепти с елда?Елдата я спомената в една друга тема... Приготвя се като ориза.На мен ми е малко твърда и не си падам по нея.В един ресторант ми сервираха салата табуле с елда. :n: Как я приготвяш Вики?ОтговорОтговор с цитат
  • 30.01.16 12:59#3Гергана ГеоргиеваГергана  ГеоргиеваГуруРегистрация: 19.01.16Град: РадомирОтговори: 527от: Споделете рецепти с елда?Никога не съм готвила елда, ако някой знае как нека споделиОтговорОтговор с цитат
  • 30.01.16 11:01#4Пламенова КристинПламенова КристинПомощник ГотвачРегистрация: 02.01.16Град: ИсперихОтговори: 308от: Споделете рецепти с елда?Записвам се да следя темата, че и на мен ми е интересно.ОтговорОтговор с цитат
  • 31.01.16 01:01#5Ирина Андреева JolieИрина Андреева JolieГотвачРегистрация: 08.01.16Град: ТетевенОтговори: 339от: Споделете рецепти с елда?И аз не съм приготвяла нищо с елда. Гледала съм доста рецепти с нея,но....някак не ми е много любопитно ОтговорОтговор с цитат
  • 03.02.16 09:07#6Виржиния ГеоргиеваВиржиния ГеоргиеваНовакРегистрация: 01.02.16Град: КозлодуйОтговори: 10от: Споделете рецепти с елда?Елдата е доста полезна а може да се приготви да бъде и вкусна. Лично аз съм си я приготвяла по доста начини. Правила съм мусака от нея, салата, с грах съм я готвила и винаги ми се е получавало вкусно. Елдата беше една от първите храни с които захраних детето си.ОтговорОтговор с цитат
  • 23.02.16 10:54#7МаринаМаринаНовакРегистрация: 21.09.12Град: ПловдивОтговори: 11от: Споделете рецепти с елда?Аз правя салата с елда, запържени гъбки, зелен лук и магданоз. овкусявам със сол, зехтин и лимон.

    Поздрави
    ОтговорОтговор с цитат
  • 25.04.16 04:04#8Валентин МирановВалентин МирановПомощник ГотвачРегистрация: 14.04.16Град: ЛомОтговори: 705от: Споделете рецепти с елда?Не я обичам много и до сега не съм правил нищо с нея.ОтговорОтговор с цитат
  • 30.05.16 06:16#9ВИЛИ-Виолета МатеваВИЛИ-Виолета МатеваАвторРегистрация: 27.06.12Град: КаменоОтговори: 665от: Споделете рецепти с елда?Приготвих я така - от вечерта се залива със студена вода и кисне една нощ На сутринта се отцежда и се изплаква обилно с вода Слага се в салати ,супи ,десерти На мен лично не ми горчи и ми е добре ще си я хапвам с всичко ОтговорОтговор с цитат
  • 22.07.16 04:28#10Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуруРегистрация: 12.01.16Град: РадневоОтговори: 666от: Споделете рецепти с елда?салатаОтговорОтговор с цитат
  • 23.07.16 12:53#11ВИЛИ-Виолета МатеваВИЛИ-Виолета МатеваАвторРегистрация: 27.06.12Град: КаменоОтговори: 665от: Споделете рецепти с елда?може да се свари за 15 -20 минути докато зрънцата се пукнат ,изплакава се добре с вода,отцежда се и добавяш в каквото си искаш ,в готвено ,в салата ,в десерт ,в кисело мляко ,в супа ,в леща ха ха във всичко ОтговорОтговор с цитат
  • 28.08.16 09:23#12VeskaVeskaНовакРегистрация: 03.02.16Град: ПоповоОтговори: 50от: Споделете рецепти с елда?Бяхме в един руски ученически лагер и всеки ден ни поднасяха Елда. Много ми харесва със зелена салата, прясно мляко и някакво сладко от плодове. бях скептично настроена за елдата, но сега я харесва и си хапвам често.ОтговорОтговор с цитат
  • 12.09.18 01:45#13Илиана ПървановаИлиана ПървановаГуруРегистрация: 17.08.18Град: -Отговори: 21от: Споделете рецепти с елда?Елдата е много полезна! Поради съдържанието си на фосфор, може даже да замени рибата! Както много от варивата, може да се приготви, както солена, така и сладка! Например: Елда варена със зеленчуци и гъби, или пък да се свари без нищо и да се добави към нея свежа салата по желание..А сладка можем да я приготвим като пак така я свари чиста и след като малко се охлади, добавим мед, може и канела по желание!

    Също така е много специфично каква е точно елдата- има светла, има и тъмно-кафява. Тъмно-кафявата е по-разпространена и по-евтина, но има по-силен вкус, тъй като при самото белене е леко печена, за да се махне по-лесно люспата й. Докато светлата елда има по-неутрален вкус, но е малко по-скъпа, тъй като се бели с по-сложна технология без много термична обработка! Аз лично препоръчвам светлата,разликата в цената е малка, но наистина си заслужава да се приема, заради полезните й свойства!
    ОтговорОтговор с цитат
  • 08.07.23 06:01#14Потребител#325598Потребител#325598НовакРегистрация: 27.01.23Град: -Отговори: 62от: Споделете рецепти с елда?Елда с мляко
    https://recepti.gotvach.bg/r-8822-%D0%95%D0%BB%D0%B4%D0%B0_%D1%81_%D0%BC%D0%BB%D1%8F%D0%BA%D0%BE
    ОтговорОтговор с цитат
  • 08.07.23 06:02#15Потребител#325598Потребител#325598НовакРегистрация: 27.01.23Град: -Отговори: 62от: Споделете рецепти с елда?Елда с гъби
    https://recepti.gotvach.bg/r-7787-%D0%95%D0%BB%D0%B4%D0%B0_%D1%81_%D0%B3%D1%8A%D0%B1%D0%B8
    ОтговорОтговор с цитат
  • 08.07.23 06:03#16Потребител#325598Потребител#325598НовакРегистрация: 27.01.23Град: -Отговори: 62от: Споделете рецепти с елда?Елда със зеленчуци
    https://recepti.gotvach.bg/r-252817-%D0%9F%D1%8A%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0_%D0%B5%D0%BB%D0%B4%D0%B0_%D1%81%D1%8A%D1%81_%D0%B7%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D1%87%D1%83%D1%86%D0%B8
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest