- 29.01.16 05:42#1Дали е вредна маята за хляб?Трябва ли да се откажем от използването на мая в печивата , на много места чета доста мнения, че консумацията на мая е вреднаОтговорОтговор с цитат
- 29.01.16 01:25#2от: Дали е вредна маята за хляб?Ако се откажем от маята,как ще ни набухват печивата? :blush:ОтговорОтговор с цитат
- 29.01.16 03:48#3от: Дали е вредна маята за хляб?Не мисля,че е вреднаОтговорОтговор с цитат
- 29.01.16 09:51#4от: Дали е вредна маята за хляб?То май от всичко трябва да се откажем и да станем соларни хораОтговорОтговор с цитат
- 29.01.16 10:52#5от: Дали е вредна маята за хляб?И аз чета, че е вредна, но без нея наистина не може.ОтговорОтговор с цитат
- 29.01.16 11:16#6от: Дали е вредна маята за хляб?Не ми се вярва да е вредна.То в крайна сметка има ли нещо,което да е само полезно?Щом досега нищо не ми естанало от нея яма да спра да я ползвам. ОтговорОтговор с цитат
- 05.02.16 03:04#7от: Дали е вредна маята за хляб?Аз използвам нахутена мая, мисля скоро да пробвам квас.ОтговорОтговор с цитат
- 05.02.16 03:44#8от: Дали е вредна маята за хляб?От няколко месеца съм се отказала от хлебната мая.Вечe си приготвям хляб с домашен квас.Което се оказа,че не е сложно.С квасът стават и вкусни погачи,мекици,козунаци.Единственият проблем е,че става по-бавно отколкото с обикновената мая.Но се получава вкусен, здравословен хляб,приятно ухаещ и не МУХЛЯСВА За мен е удобно да го меся вечер.Цяла нощ втасва и сутринта се изпича.И хубавото,че може да се прави хляб с квас и в хлебопекарна ОтговорОтговор с цитат
- 05.02.16 03:53#9от: Дали е вредна маята за хляб?Как се приготвя домашен квас ? От какви продукти ? Може ли рецепта ? Благодаря !ОтговорОтговор с цитат
- 07.02.16 09:44#10от: Дали е вредна маята за хляб?Много благодаря за информацията ! Поздрави !ОтговорОтговор с цитат
- 07.02.16 09:53#11от: Дали е вредна маята за хляб?Може да се купи квас от хлебопекарна.След което след месене винаги оставяте 1-2 с.л. и си го захранвате.Квас се прави от ръжено,пълнозърнесто,нахутено брашно.Примерно в стъклен буркан добавяте чиста изворна или филтрирана вода около 100 мл. и брашно около 100 гр. до получавени на консистенция между кексово и палачинково тесто.След първият ден не се случва нищо.но от вторият дене започва да се активира.Така се захранва 4-5 дни,като се бърка с дървена или пластмасова лъжица.Буркана отгоре е покрит с марля или на капачката се пробиват няколко дупки.След като се активира вече е готов да се меси.На 500 гр. брашно около 100 мл. готов квас.Квасът се съхранява в хладилник. ОтговорОтговор с цитат
- 20.04.16 05:41#12от: Дали е вредна маята за хляб?Може и да е вредна, но пък без нея няма как.ОтговорОтговор с цитат
- 30.04.16 01:16#13от: Дали е вредна маята за хляб?Вредна или не,хляб без мая не можеОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest