- 29.01.16 05:53#1Използвате ли некултивирани гъби?Използвала съм диви гъби в моите рецепти - вкусът е страхотен, наситен! Но аз не се наемам сама да си доставям гъбите- доверявам се на гъбари, но преди това пак ги тествам.ОтговорОтговор с цитат
- 28.03.16 01:08#2от: Използвате ли некултивирани гъби?от пазара или от магазин си купувам само, не вярвам на гъбари, защото не ги познавам и не знам до каква степен може да им се има довериеОтговорОтговор с цитат
- 28.03.16 04:59#3от: Използвате ли некултивирани гъби?живея в планински район с много гъби, приятелят ми от малък е научен да познава ядливите и се размазвам от кеф когато станат манатарките ( панирани са невероятни), дори предната година учи и мен да ги познавам, но за сега бера само пачи крак, защото и двойника му е ядлив и няма нищо страшно. тестването поне на манатарките само съм го виждала, когато се разчупи и посинее значи е отровна, а приятелят ми ги познава само по аромата. виждала съм как при една екскурзия спряхме в балкана за почивка и той каза мирише на гъби за няма и 10 минути беше набрал повече от една чанта. от есенна манатарка си правя и консерви, пролетните не стават, защото имат червеи те са хубави за сушене.ОтговорОтговор с цитат
- 29.03.16 09:48#4от: Използвате ли некултивирани гъби?Страхувам сеОтговорОтговор с цитат
- 29.03.16 10:09#5от: Използвате ли некултивирани гъби?Обожавам дивите гъби,аромата им е невероятен.Само гъбите в малко масло и можеш да си оближеш пръстите.Много е важно обаче да ги познаваш.ОтговорОтговор с цитат
- 18.04.16 11:02#6от: Използвате ли некултивирани гъби?Купувам си само от магазина, не ги познавам и не рискувам да се натровиме.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest