Gotvach.bg»Форум»Говорилник»Правила при писане на рецепти

Правила при писане на рецепти

  • 29.01.16 08:59#1Ирина Андреева JolieИрина Андреева JolieГотвачРегистрация: 08.01.16Град: ТетевенОтговори: 339Правила при писане на рецептиЗнаете ли,че рецептите си имат правила на писане? Вие спазвате ли ги, когато описвате как се приготвя дадена гозба било то в тефтера си или тук?

    Ето най-важните неща,който трябва да знаете за писането на рецепти и какво трябва да съдържа тя:
    - тип и количество на всяка съставка
    - метод на готвене и подробен процес на приготвяне
    - броя на порциите и размера им

    Трябва и е желателно да споделите и следната информация:
    - име на рецептата
    - съставки и количества в реда,в който се използват
    - необходимо оборудване
    - просто указания за приготвянето на ястието
    - време за подготовка и приготвяне
    - разделяне на порции, презентиране на украса
    ОтговорОтговор с цитат
  • 29.01.16 09:33#2ИсиИсиПомощник ГотвачРегистрация: 12.12.15Град: СмядовоОтговори: 120от: Правила при писане на рецептиСтарая се да ги спазвам правилата ОтговорОтговор с цитат
  • 29.01.16 09:39#3Пламенова КристинПламенова КристинПомощник ГотвачРегистрация: 02.01.16Град: ИсперихОтговори: 308от: Правила при писане на рецептихмм, Аз разбъркано ги пиша съставките. Може би трябва да поработя над това. А и ми е много трудно да определя нещо за колко порции е, особено след като в нашето семейство си хапваме по множко ОтговорОтговор с цитат
  • 29.01.16 09:51#4Мариела ХристоваМариела ХристоваПомощник ГотвачРегистрация: 07.01.16Град: АхелойОтговори: 402от: Правила при писане на рецептиПонеже не съм професионален кулинар не знаех, че има правила за писане на рецепти. За мен това е много полезна информация. Поздравления за прекрасната тема! :y:ОтговорОтговор с цитат
  • 29.01.16 10:22#5Ирина Андреева JolieИрина Андреева JolieГотвачРегистрация: 08.01.16Град: ТетевенОтговори: 339от: Правила при писане на рецептиОще едно много важно правило-количеството на продуктите да се пише или само в грамажи или чаши,брой,шепи,щипки ...
    Сами ще видите колко по-четливо и запомнящо се е,ако в една рецепта не се смесват
    ОтговорОтговор с цитат
  • 29.01.16 11:44#6Мартина ТраковаМартина ТраковаПомощник ГотвачРегистрация: 17.07.12Град: СофияОтговори: 448от: Правила при писане на рецептиАко видиш моя тефтер ще паднеш.В него освен написано има изрезки от вестници и списания,хвърчащи листчета,даже суха четирилистна детелина! За късмет! Знам,че има правила.Знам и някой от тях,но имам пропуски.Ще се помъча да спазвам законите,но не обещавам.ОтговорОтговор с цитат
  • 29.01.16 11:47#7Ирина Андреева JolieИрина Андреева JolieГотвачРегистрация: 08.01.16Град: ТетевенОтговори: 339от: Правила при писане на рецептиНяма кой да ви глоби,че рецептите не са писани по тези правила,спокойно Исках само да споделя с вас тези правила,защото и на мен ми беше инересно да ги науча.Аз също се опитвам да ги спазвам,но не винаги се получава,защото не се задълбочавам достатъчно поради липса на свободно време. ОтговорОтговор с цитат
  • 30.01.16 11:28#8МаринаМаринаПомощник ГотвачРегистрация: 11.11.13Град: БлагоевградОтговори: 340от: Правила при писане на рецептиПоучителна тема. И аз се старая да пиша рецептите четливо, но често правя грешката да пиша рецептата с грамажи и чаши.. :blush:ОтговорОтговор с цитат
  • 30.03.16 11:36#9Ваня БлагоеваВаня БлагоеваГотвачРегистрация: 10.01.16Град: ЛомОтговори: 574от: Правила при писане на рецептиСтарая се да ги пиша разбрано, но често допускам грешки в начина на описаниеОтговорОтговор с цитат
  • 30.03.16 11:48#10Нина Иванова ИвановаНина Иванова ИвановаМастър ШефРегистрация: 05.12.15Град: СофияОтговори: 112от: Правила при писане на рецептиТрудно ми е да определям порциите (освен ако не е - една пържола, две пържоли ) Знам че си има правила какъв грамаж се полага на порция, но аз не ги знам. Другото трудно нещо ми е времето. Особено тестата с втасване и месата с мариноване. Това време не знам трябва ли да се посочи във времето за подготовка?...за времето за готвене е ясно.
    Хубаво би било и като се описва една рецепта да се посочи (когато някой има лош опит) за какво да се внимава, но надали остава време за това :blush:
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest