Gotvach.bg»Форум»Продукти и Подправки»Ванилия или синтетичен ванилин?

Ванилия или синтетичен ванилин?

  • 30.01.16 07:56#1Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуруРегистрация: 12.01.16Град: РадневоОтговори: 666Ванилия или синтетичен ванилин?Използвам синтетична ванилия на прахчета. По тв кулинарните предавания готвачите употребяват за сладкишите натурална ванилия. Има ли я по магазините . Дали е много скъпа .
    ОтговорОтговор с цитат
  • 28.03.16 01:14#2Yana G.Yana G.ГотвачРегистрация: 01.02.16Град: ВарнаОтговори: 331от: Ванилия или синтетичен ванилин?използвам или на прах или в течен вариант на капсули ОтговорОтговор с цитат
  • 28.03.16 01:32#3marcheva14marcheva14Мастър ШефРегистрация: 21.11.12Град: СофияОтговори: 215от: Ванилия или синтетичен ванилин?Основно ползвам екстракт на Мадагаскарска Бурбонска ванилия. В шишета от 50 мл. Това е екстракт от шушулки ванилия, ползва се не повече от 1 ч.л. за сладкиш. Закупувам я от специализиран сладкарски магазин в София. Силен и хубав аромат на истинска ванилия, защото смятам, че синтетичната нагарча. Ползвам и шушулки ванилия, които след употреба и изтъргване на семенцата поставям в захарницата със захар и така овкусяват много приятно захарта и се получава ванилова захар. Тази Бурбонска ванилия може и он-лайн да се поръчва. Доволна съм от качеството на този вид ванилия. Препоръчвам ви я.
    Илияна Димова, не е толкова скъпа около 5-6 лв. е шишето , а и се ползва дълго време.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 26.04.16 11:27#4Валентин МирановВалентин МирановПомощник ГотвачРегистрация: 14.04.16Град: ЛомОтговори: 705от: Ванилия или синтетичен ванилин?Ванилия!ОтговорОтговор с цитат
  • 27.04.16 12:19#5marcheva14marcheva14Мастър ШефРегистрация: 21.11.12Град: СофияОтговори: 215от: Ванилия или синтетичен ванилин?Много ползвам ванилия, но само екстракт и шушулки. Последните след използване на семенцата, шушулките ги прибирам при захарта и си правя ароматна ванилена захар.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest