- 31.01.16 01:55#1Използвате ли бадемово брашно и какво е мнението ви за него?Аз лично не съм правила нищо с бадемово брашно и ще се радвам да споделите изпитани рецепти с него - в какви сладкиши го влагате?ОтговорОтговор с цитат
- 02.02.16 12:38#2от: Използвате ли бадемово брашно и какво е мнението ви за него?и аз не съм работила с такова брашно ще се радвам да видя рецептиОтговорОтговор с цитат
- 28.04.16 08:22#3от: Използвате ли бадемово брашно и какво е мнението ви за него?Да, използвам бадемово брашно в много от сладкишите си. Понякога купувам готово - смляно, а когато нямам си правя такова, бадемите се бланшират в гореща вода, люспата се маха, изсъхват много добре и се смилат през блендер до прах. Ако се добави съответното количество пудра захар и малко вода/белтък и се омеси тесто се получава бадемов марципан. Завива се в свежо фолио на руло , прибира се на сухо и хладно място за по-дълъг период от време. Може и да се замрази във фризер и при ползване се размразява . Всеки сладкиш с бадемово брашно е едно малко удоволствие за сетивата.ОтговорОтговор с цитат
- 28.04.16 08:24#4от: Използвате ли бадемово брашно и какво е мнението ви за него?Аз го използвам за френски макарони.ОтговорОтговор с цитат
- 28.04.16 09:03#5от: Използвате ли бадемово брашно и какво е мнението ви за него?До сега не съм използвал.ОтговорОтговор с цитат
- 28.04.16 09:23#6от: Използвате ли бадемово брашно и какво е мнението ви за него?Не знаех,че се бланшират бадемите.Аз направо си ги смилам в чопъра,което естествено е грешка.Благодаря за полезното инфо.ОтговорОтговор с цитат
- 28.04.16 09:54#7от: Използвате ли бадемово брашно и какво е мнението ви за него?Някъде пуснах рецепта за бадемов марципан, но не мога да я намеря и ще ви я пусна отново, ако се повтарям и вече сте го прочели ,моля да бъда извинена.
Ако нямате бадемово брашно, се купуват 200 г сурови бадеми, бланшират се в гореща вода за няколко минути, обелват се, ципата много лесно пада, изсушават се и се смилат в блендер. Прибавят се 80-130 г пресята пудра захар,3 с.л вода или един белтък, и 1/2 ч.л бадемова есенция. Омесва се тесто, което се прибира в свежо фолио. Държи се на хладно. Източник/ My cooking Book
=================
Аз го правя с вода, защото така не ме притеснява белтъка. Държа го във фризера и когато ми трябва го размразявам и ползвам. С бадемовата есенция трябва да сте внимателни да не е много. Ползвам бадемов екстракт и слагам само 1 капка, защото е много силна. Достатъчна е.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest