- 07.02.16 06:10#1Ето как да приготвим невероятен шоколадов пайСъставки
За кората:
1¼ чаши брашно-200гр.
½ чаена лъжичка сол
1 супена лъжица пудра захар
125 гр. масло (студено се настъргва на едрото ренде)
1 яйце или 2-4 супени лъжици студена вода
За плънката:
200 мл. пълномаслено мляко
80 гр. масло
240гр. горчив шоколад-нарязан
250 гр. захар
40 гр. какао на прах
40гр. брашно
¼ чаена лъжичка сол
2 яйца
3 жълтъка
За да се направи кората:
В голяма купа разбъркваме заедно брашното, захарта и солта.
Добавете масло и разбъркайте с вилица, докато започне да прилича на тесто.
Добавя се 1 яйце и продължаваме с разбъркването, докато се образува тесто.
Увийте тестото с найлонова опаковка и се съхранява в хладилник за 1 час.
Леко намазваме форма за пай с диаметър 23-24 см или друга форма (аз съм използвала керамична тавичка сърце) и разточвам кората между 2 парчета фолио или пекарска хартия.
Махам 1 слой фолио и поставям върху формата.Притискам кората по ръбовете и тогава отлепям втория пласт фолио.Изрязвам излишното тесто и пълним със сместа за пая. Загрейте фурната до 180 гр.
За да направите плънката:
В купа разбийте заедно захарта, какаото на прах, брашното и солта.
В касерола или тенджерка поставяме маслото и шоколада и се разбърква в продължение на средно-слаб огън, докато тя стане гладка. (Оставете да изстине за няколко минути, преди да го добавите към сухите съставки и яйцата)
Добавяме яйцата, жълтъците към шоколадовата смес,разбъркваме с тел или миксер и и изсипваме в сухите съставки и се разбърква, докато добре се комбинират.
Изсипваме в кората за пая .
Пече 45 до 50 минути (в средата леко се надува при печене,но после се изравнява).
Охлажда се и се изважда от формата много лесно,като се постави чиния върху него и се обърне с бързо завъртане,а после върху дъното се сложи чиния и се обърне отново.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest