Gotvach.bg»Форум»Сладко Изкушение»Тайните на хубавия кекс?

Тайните на хубавия кекс?

  • 07.02.16 09:19#1Сия РибагинаСия РибагинаМастър ШефРегистрация: 02.08.13Град: СофияОтговори: 428Тайните на хубавия кекс?За мен хубавия кекс трябва да е мек,пухкав и с леко влажна структура. За постигане на такъв кекс си имам няколко правила,които следвам,като например продуктите да са със стайна температура,купата в която ще се разбива да е суха и точно спазване на грамажите.

    Напоследък използвам гореща вода като съставка в кексовете и съм много доволна от резултата,стават наистина много меки и пухкави.

    Разкрийте и вашите тайни за хубав кекс,които може да са ни полезни
    ОтговорОтговор с цитат
  • 08.02.16 01:27#2Лидия - ГериЛидия - ГериГотвачРегистрация: 04.12.15Град: ПерникОтговори: 570от: Тайните на хубавия кекс?И при мен продуктите са със стайна температура и предпочитам кекса да не го препичам, за да не стане сух.ОтговорОтговор с цитат
  • 08.02.16 04:58#3цветослава кирковацветослава кирковаГотвачРегистрация: 10.12.13Град: МездраОтговори: 108от: Тайните на хубавия кекс?Според мен най - важното е да се пече в умерена фурна ( 200 - 220 градуса ) качествен бакпулвер и брашно , последователност при смесването на продуктите .ОтговорОтговор с цитат
  • 08.02.16 07:50#4Сия РибагинаСия РибагинаМастър ШефРегистрация: 02.08.13Град: СофияОтговори: 428от: Тайните на хубавия кекс?Цветослава–тп :Според мен най - важното е да се пече в умерена фурна ( 200 - 220 градуса ) качествен бакпулвер и брашно , последователност при смесването на продуктите .

    Цвете,200-220градуса не ми се виждат много умерени,дори ми се струват високи,аз пека на 160-170 и много рядко до 180
    ОтговорОтговор с цитат
  • 09.02.16 07:16#5цветослава кирковацветослава кирковаГотвачРегистрация: 10.12.13Град: МездраОтговори: 108от: Тайните на хубавия кекс?Зависи от фурната , моята е по - слаба .ОтговорОтговор с цитат
  • 10.02.16 02:32#6Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуруРегистрация: 30.01.11Град: ЕлховоОтговори: 1008от: Тайните на хубавия кекс?Яйцата понякога ги разделям и белъка на разбивам на сняг. Става пухкав кекса. ОтговорОтговор с цитат
  • 10.02.16 03:44#7Мартина ТраковаМартина ТраковаПомощник ГотвачРегистрация: 17.07.12Град: СофияОтговори: 448от: Тайните на хубавия кекс?Майка ми има една рецепта,от онова време в което е нямало явно миксери и са блъскали на ръка.Та пише в рецептата да е в една посока.Чувала съм го много пъти,когато става дума за теста,но не го използвам.В големите цехове за торти,мислиш ли че вадят яйцата да са със стайна температура?Едва ли! :blush: ОтговорОтговор с цитат
  • 10.02.16 10:28#8ИвелинаИвелинаЧиракРегистрация: 01.02.16Град: КарловоОтговори: 269от: Тайните на хубавия кекс?И според мен е от значение градусите на фурната и последователността на слагане на продуктите.ОтговорОтговор с цитат
  • 11.02.16 09:48#9Сия РибагинаСия РибагинаМастър ШефРегистрация: 02.08.13Град: СофияОтговори: 428от: Тайните на хубавия кекс?Марти,визирам правене на кекс в домашни условия В големите цехове ползват яйчен меланж,който си стои на стайна температура ОтговорОтговор с цитат
  • 11.02.16 10:31#10Мартина ТраковаМартина ТраковаПомощник ГотвачРегистрация: 17.07.12Град: СофияОтговори: 448от: Тайните на хубавия кекс?Сия,не навсякъде ползват яйчен меланж.В един ресторант ще правим маслени кексчета.Идва технолога на фирмата,вади си яйцата от хладилника и бърка сместа(която е кексова).Всичко му беше студено (яйца и мляко).Опече си ги като пич и няма да казвам каква вкусотия направи.От тогава и аз правя кекса винаги със студени продукти и никога не съм се провалила.От майка ми знам само ,че след като сложиш кекса във фурната да се пече,фурната не се отваря 20 мин.Отваряла съм само за да видя какво ще стане.Надутия кекс спада на секундата.Може би донякъде зависи и от рецептата.Предполагам знаеш,че в сладкарството се спазват стриктно рецептите.Малко повече или малко по малко от дадена съставка и може кекса да иде в кофата. ОтговорОтговор с цитат
  • 11.02.16 10:34#11Лидия - ГериЛидия - ГериГотвачРегистрация: 04.12.15Град: ПерникОтговори: 570от: Тайните на хубавия кекс?Това с отварянето на фурната и на мен ми се случва . Хубаво издулия се кекс след малко е на половината.ОтговорОтговор с цитат
  • 11.02.16 10:36#12Сия РибагинаСия РибагинаМастър ШефРегистрация: 02.08.13Град: СофияОтговори: 428от: Тайните на хубавия кекс?Абсолютно съм съгласна,и аз никога не отварям фурната даже до 30та минута,само че не бих рискувала със студени яйца ОтговорОтговор с цитат
  • 17.02.16 03:12#13Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуруРегистрация: 30.01.11Град: ЕлховоОтговори: 1008от: Тайните на хубавия кекс?Рецепта за кекс със швепс става страхотен.ОтговорОтговор с цитат
  • 17.02.16 03:31#14Мартина ТраковаМартина ТраковаПомощник ГотвачРегистрация: 17.07.12Град: СофияОтговори: 448от: Тайните на хубавия кекс?Аз кекс с швепс не съм правила.Кекса да не мирише после на швепс? ОтговорОтговор с цитат
  • 17.02.16 03:33#15Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуруРегистрация: 30.01.11Град: ЕлховоОтговори: 1008от: Тайните на хубавия кекс?И с лимонада съм правила става много пухкав и по-жълт. ОтговорОтговор с цитат
  • 18.02.16 07:05#16Гергана ГеоргиеваГергана  ГеоргиеваГуруРегистрация: 19.01.16Град: РадомирОтговори: 527от: Тайните на хубавия кекс?Майка ми прави много хубав кекс и винаги и се получава.Пече го в електрическа тенджераОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest