- 07.02.16 09:19#1Тайните на хубавия кекс?За мен хубавия кекс трябва да е мек,пухкав и с леко влажна структура. За постигане на такъв кекс си имам няколко правила,които следвам,като например продуктите да са със стайна температура,купата в която ще се разбива да е суха и точно спазване на грамажите.
Напоследък използвам гореща вода като съставка в кексовете и съм много доволна от резултата,стават наистина много меки и пухкави.
Разкрийте и вашите тайни за хубав кекс,които може да са ни полезниОтговорОтговор с цитат - 08.02.16 01:27#2от: Тайните на хубавия кекс?И при мен продуктите са със стайна температура и предпочитам кекса да не го препичам, за да не стане сух.ОтговорОтговор с цитат
- 08.02.16 04:58#3от: Тайните на хубавия кекс?Според мен най - важното е да се пече в умерена фурна ( 200 - 220 градуса ) качествен бакпулвер и брашно , последователност при смесването на продуктите .ОтговорОтговор с цитат
- 08.02.16 07:50#4от: Тайните на хубавия кекс?Цветослава–тп :Според мен най - важното е да се пече в умерена фурна ( 200 - 220 градуса ) качествен бакпулвер и брашно , последователност при смесването на продуктите .
Цвете,200-220градуса не ми се виждат много умерени,дори ми се струват високи,аз пека на 160-170 и много рядко до 180ОтговорОтговор с цитат - 09.02.16 07:16#5от: Тайните на хубавия кекс?Зависи от фурната , моята е по - слаба .ОтговорОтговор с цитат
- 10.02.16 02:32#6от: Тайните на хубавия кекс?Яйцата понякога ги разделям и белъка на разбивам на сняг. Става пухкав кекса. ОтговорОтговор с цитат
- 10.02.16 03:44#7от: Тайните на хубавия кекс?Майка ми има една рецепта,от онова време в което е нямало явно миксери и са блъскали на ръка.Та пише в рецептата да е в една посока.Чувала съм го много пъти,когато става дума за теста,но не го използвам.В големите цехове за торти,мислиш ли че вадят яйцата да са със стайна температура?Едва ли! :blush: ОтговорОтговор с цитат
- 10.02.16 10:28#8от: Тайните на хубавия кекс?И според мен е от значение градусите на фурната и последователността на слагане на продуктите.ОтговорОтговор с цитат
- 11.02.16 09:48#9от: Тайните на хубавия кекс?Марти,визирам правене на кекс в домашни условия В големите цехове ползват яйчен меланж,който си стои на стайна температура ОтговорОтговор с цитат
- 11.02.16 10:31#10от: Тайните на хубавия кекс?Сия,не навсякъде ползват яйчен меланж.В един ресторант ще правим маслени кексчета.Идва технолога на фирмата,вади си яйцата от хладилника и бърка сместа(която е кексова).Всичко му беше студено (яйца и мляко).Опече си ги като пич и няма да казвам каква вкусотия направи.От тогава и аз правя кекса винаги със студени продукти и никога не съм се провалила.От майка ми знам само ,че след като сложиш кекса във фурната да се пече,фурната не се отваря 20 мин.Отваряла съм само за да видя какво ще стане.Надутия кекс спада на секундата.Може би донякъде зависи и от рецептата.Предполагам знаеш,че в сладкарството се спазват стриктно рецептите.Малко повече или малко по малко от дадена съставка и може кекса да иде в кофата. ОтговорОтговор с цитат
- 11.02.16 10:34#11от: Тайните на хубавия кекс?Това с отварянето на фурната и на мен ми се случва . Хубаво издулия се кекс след малко е на половината.ОтговорОтговор с цитат
- 11.02.16 10:36#12от: Тайните на хубавия кекс?Абсолютно съм съгласна,и аз никога не отварям фурната даже до 30та минута,само че не бих рискувала със студени яйца ОтговорОтговор с цитат
- 17.02.16 03:12#13от: Тайните на хубавия кекс?Рецепта за кекс със швепс става страхотен.ОтговорОтговор с цитат
- 17.02.16 03:31#14от: Тайните на хубавия кекс?Аз кекс с швепс не съм правила.Кекса да не мирише после на швепс? ОтговорОтговор с цитат
- 17.02.16 03:33#15от: Тайните на хубавия кекс?И с лимонада съм правила става много пухкав и по-жълт. ОтговорОтговор с цитат
- 18.02.16 07:05#16от: Тайните на хубавия кекс?Майка ми прави много хубав кекс и винаги и се получава.Пече го в електрическа тенджераОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest