- 07.02.16 09:19#1Тайните на хубавия кекс?За мен хубавия кекс трябва да е мек,пухкав и с леко влажна структура. За постигане на такъв кекс си имам няколко правила,които следвам,като например продуктите да са със стайна температура,купата в която ще се разбива да е суха и точно спазване на грамажите.
Напоследък използвам гореща вода като съставка в кексовете и съм много доволна от резултата,стават наистина много меки и пухкави.
Разкрийте и вашите тайни за хубав кекс,които може да са ни полезниОтговорОтговор с цитат - 20.02.16 12:23#2от: Тайните на хубавия кекс?За мен по отделното разбиване на белтъците и жълтъците е важно и винаги има ефектОтговорОтговор с цитат
- 22.02.16 07:52#3от: Тайните на хубавия кекс?Важно е да се спазват точно рецептите. Друг е въпроса самата рецепта колко е читава. Освен това има различни видове кекс. Всеки харесва различен.ОтговорОтговор с цитат
- 28.02.16 01:42#4от: Тайните на хубавия кекс?все се каня да изхабя един - трицветния ,все не се наемам го да правя все си мисля че ще стане мазалоОтговорОтговор с цитат
- 23.04.16 05:00#5от: Тайните на хубавия кекс?Пека го в умерена фурна и винаги ми се получава вкусен кекс.ОтговорОтговор с цитат
- 30.04.16 12:30#6от: Тайните на хубавия кекс?Печенето е много важно, трябва да е в умерена фурна.ОтговорОтговор с цитат
- 17.06.16 03:03#7от: Тайните на хубавия кекс?Според мен, за да стане хубав кекс независимо какъв вид трябва качествено брашно и хубав бакпулвер.Също и да не загрята дълго време фурната преди да го сложим в нея, защото го "хваща изведнъж". Другото е да не се отваря и проверява постоянно дали е станал с клечка за зъби кекса, защото ще се сниши.ОтговорОтговор с цитат
- 20.07.16 08:21#8от: Тайните на хубавия кекс?имаме електрическа тенджера , но не съм ползвала за печене на кекс, не знам дали ще стане сполучлив, нали само отгоре нагрява капакаОтговорОтговор с цитат
- 21.07.16 09:15#9от: Тайните на хубавия кекс?Плюс оставени на стайна температура яйца,масло,мляко.Както казва Сия и сух съд в който ще разбиваме съставките.ОтговорОтговор с цитат
- 08.09.16 09:03#10от: Тайните на хубавия кекс?Това е хубаво брашно и набухвател.Другото е задължително разбиване с миксер.ОтговорОтговор с цитат
- 08.09.16 09:25#11от: Тайните на хубавия кекс?Качествени продукти на стайна температура,задължително пресято брашно и температура на печене 175 градуса.ОтговорОтговор с цитат
- 09.09.16 10:09#12от: Тайните на хубавия кекс?И аз използвам яйца от хладилника,през лятото ги държа в него.Решавам да правя кекс,мъфини или някакъв сладкиш просто изваждам яйцата и почвам да бъркам,не ги вадя предварително и ми се получава. Последователността на продуктите ми е яйца,след това захарта,мляко,вода или безалкохолно,олио или масло и накрая пресятото брашното с бакпулвера.Когато добавя брашното,разбивам за кратко,колкото да се смеси.Пека на 180градуса,като не отварям фурната почти до края на печенето(проверявам към 35минута).ОтговорОтговор с цитат
- 09.09.16 10:14#13от: Тайните на хубавия кекс?Ако са от хладилник яйцата ги слагам във купа със топла вода но не гореща и така стават на стайна температура. Кекса с повече масло ми се получава по пухкав.ОтговорОтговор с цитат
- 09.09.16 06:44#14от: Тайните на хубавия кекс?много е важно как се пече ,четох как се започвало само отдолу да се пукне и тогава се пече отгоре ,да ама не моята фурна не става има само за отгоре така че всичко се пече еднакво Аз ползвам 180 С тази температура ми харесва ,към края се намалява или покривам с фолио ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest