Gotvach.bg»Форум»Сладко Изкушение»Тайните на хубавия кекс?

Тайните на хубавия кекс?

  • 07.02.16 09:19#1Сия РибагинаСия РибагинаМастър ШефРегистрация: 02.08.13Град: СофияОтговори: 428Тайните на хубавия кекс?За мен хубавия кекс трябва да е мек,пухкав и с леко влажна структура. За постигане на такъв кекс си имам няколко правила,които следвам,като например продуктите да са със стайна температура,купата в която ще се разбива да е суха и точно спазване на грамажите.

    Напоследък използвам гореща вода като съставка в кексовете и съм много доволна от резултата,стават наистина много меки и пухкави.

    Разкрийте и вашите тайни за хубав кекс,които може да са ни полезни
    ОтговорОтговор с цитат
  • 20.02.16 12:23#2Adriyana - AdiAdriyana - AdiЧиракРегистрация: 02.02.16Град: Стара ЗагораОтговори: 234от: Тайните на хубавия кекс?За мен по отделното разбиване на белтъците и жълтъците е важно и винаги има ефектОтговорОтговор с цитат
  • 22.02.16 07:52#3ВаняВаняЧиракРегистрация: 11.01.16Град: -Отговори: 38от: Тайните на хубавия кекс?Важно е да се спазват точно рецептите. Друг е въпроса самата рецепта колко е читава. Освен това има различни видове кекс. Всеки харесва различен.ОтговорОтговор с цитат
  • 28.02.16 01:42#4Йорданка ТасеваЙорданка ТасеваИноваторРегистрация: 19.01.16Град: РадневоОтговори: 707от: Тайните на хубавия кекс?все се каня да изхабя един - трицветния ,все не се наемам го да правя все си мисля че ще стане мазалоОтговорОтговор с цитат
  • 23.04.16 05:00#5Валентин МирановВалентин МирановПомощник ГотвачРегистрация: 14.04.16Град: ЛомОтговори: 705от: Тайните на хубавия кекс?Пека го в умерена фурна и винаги ми се получава вкусен кекс.ОтговорОтговор с цитат
  • 30.04.16 12:30#6Валентин МирановВалентин МирановПомощник ГотвачРегистрация: 14.04.16Град: ЛомОтговори: 705от: Тайните на хубавия кекс?Печенето е много важно, трябва да е в умерена фурна.ОтговорОтговор с цитат
  • 17.06.16 03:03#7МариянаМариянаМастър ШефРегистрация: 26.03.16Град: -Отговори: 236от: Тайните на хубавия кекс?Според мен, за да стане хубав кекс независимо какъв вид трябва качествено брашно и хубав бакпулвер.Също и да не загрята дълго време фурната преди да го сложим в нея, защото го "хваща изведнъж". Другото е да не се отваря и проверява постоянно дали е станал с клечка за зъби кекса, защото ще се сниши.ОтговорОтговор с цитат
  • 20.07.16 08:21#8Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуруРегистрация: 12.01.16Град: РадневоОтговори: 666от: Тайните на хубавия кекс?имаме електрическа тенджера , но не съм ползвала за печене на кекс, не знам дали ще стане сполучлив, нали само отгоре нагрява капакаОтговорОтговор с цитат
  • 21.07.16 09:15#9МариянаМариянаМастър ШефРегистрация: 26.03.16Град: -Отговори: 236от: Тайните на хубавия кекс?Плюс оставени на стайна температура яйца,масло,мляко.Както казва Сия и сух съд в който ще разбиваме съставките.ОтговорОтговор с цитат
  • 08.09.16 09:03#10VeselinaVeselinaИноваторРегистрация: 22.06.16Град: -Отговори: 235от: Тайните на хубавия кекс?Това е хубаво брашно и набухвател.Другото е задължително разбиване с миксер.ОтговорОтговор с цитат
  • 08.09.16 09:25#11Албена АсеноваАлбена АсеноваГуруРегистрация: 08.05.13Град: ВарнаОтговори: 482от: Тайните на хубавия кекс?Качествени продукти на стайна температура,задължително пресято брашно и температура на печене 175 градуса.ОтговорОтговор с цитат
  • 09.09.16 10:09#12Добринка ПетковаДобринка ПетковаМастър ШефРегистрация: 17.12.15Град: МездраОтговори: 192от: Тайните на хубавия кекс?И аз използвам яйца от хладилника,през лятото ги държа в него.Решавам да правя кекс,мъфини или някакъв сладкиш просто изваждам яйцата и почвам да бъркам,не ги вадя предварително и ми се получава. Последователността на продуктите ми е яйца,след това захарта,мляко,вода или безалкохолно,олио или масло и накрая пресятото брашното с бакпулвера.Когато добавя брашното,разбивам за кратко,колкото да се смеси.Пека на 180градуса,като не отварям фурната почти до края на печенето(проверявам към 35минута).ОтговорОтговор с цитат
  • 09.09.16 10:14#13Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуруРегистрация: 30.01.11Град: ЕлховоОтговори: 1008от: Тайните на хубавия кекс?Ако са от хладилник яйцата ги слагам във купа със топла вода но не гореща и така стават на стайна температура. Кекса с повече масло ми се получава по пухкав.ОтговорОтговор с цитат
  • 09.09.16 06:44#14ВИЛИ-Виолета МатеваВИЛИ-Виолета МатеваАвторРегистрация: 27.06.12Град: КаменоОтговори: 665от: Тайните на хубавия кекс?много е важно как се пече ,четох как се започвало само отдолу да се пукне и тогава се пече отгоре ,да ама не моята фурна не става има само за отгоре така че всичко се пече еднакво Аз ползвам 180 С тази температура ми харесва ,към края се намалява или покривам с фолио ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest