- 14.02.16 06:53#1Как да премахнем нитрати в зеленчуци и плодове?Дали се намалят нитратите в плодовете и зеленчуците , като престоят във вода и дали не се губят вкусовите им качестваОтговорОтговор с цитат
- 15.02.16 05:57#2от: Как да премахнем нитрати в зеленчуци и плодове?Мисля,че няма начин да извадим нитратите.Кисненето във вода по скоро ще ги държи свежи.ОтговорОтговор с цитат
- 15.02.16 08:10#3от: Как да премахнем нитрати в зеленчуци и плодове?Не знам дали ги махам и до колко ги махам, но гледам всичко да кисна, да беля...поне за мое успокоение. Ако не се отразява това киснене на нитратите, поне се отразява в сметката ми за вода ОтговорОтговор с цитат
- 16.02.16 12:06#4от: Как да премахнем нитрати в зеленчуци и плодове?Чувала съм да се държат например краставици около 2- 3 часа във вода, след това да се обелят и тогава да се консумират. Но аз не го правя, само ги беля, когато са купени.ОтговорОтговор с цитат
- 16.02.16 12:17#5от: Как да премахнем нитрати в зеленчуци и плодове?И аз съм чувала по телевизията че се държът във вода преди консумация.Поне няколко часа.ОтговорОтговор с цитат
- 20.04.16 04:16#6от: Как да премахнем нитрати в зеленчуци и плодове?Едва ли ще ги премахнем по-този начин.ОтговорОтговор с цитат
- 30.04.16 09:17#7от: Как да премахнем нитрати в зеленчуци и плодове?Според мен дори и да са накиснати във вода,пак ще си останат в продуктитеОтговорОтговор с цитат
- 30.04.16 09:26#8от: Как да премахнем нитрати в зеленчуци и плодове?За децата плодовете и зеленчуците ги слагам за няколко часа във вода. Знам че няма да премахнат нитратите но поне малко от малко. Миналата седмица слушах в колата по радиото, как салатите на пазара били фрашкани с нитрати. Не съм давала на децата салати но пък краставици обичат нарязани на гредички.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest