- 16.03.16 10:09#1Някой с рецепти за корейска кухня?Здравейте търся си рецепти за корейска кухня. Ако някой има и иска да сподели, ще се радвам ОтговорОтговор с цитат
- 29.03.16 06:28#2от: Някой с рецепти за корейска кухня?Накрая сама си намерих в един сайт и първата рецепта Публикувам я и ако някой иска може да се възползва
Кимчи
Кимчи (среща се и като ким чи) е много известна корейска туршия (по-скоро салата).
Умерено люта, хрупкава, вкусна и определено върви с всичко, включително и с блини
За 10 порции:
1 китайска зелка
1 връзка зелен лук
2 големи скилидки чесън
1 люта зелена чушка
1 люта червена чушка
пресен джинджифил (около 4 см) - сложих 2 см и беше напълно достатъчно
5 с. л. соев сос
5 с. л. оризов оцет
2 с. л. захар
2 с. л. червен пипер
0,5 ч. л. натриев глутаминат (може да се пропусне)
3 с. л. сол (определено трябва по-малко, защото соевият сос е доста солен)
1. Отстраняват се горните листа на китайското зеле. Зелката се разрязва по дължина на четири и след това напряко на парченца по 1 см. Нарязаното зеле се слага в дълбок съд, поръсва се със сол без да се претрива и се покрива с фолио или капак.
2. След 24 часа зелето се разбърква с ръцем ако се е отделил сок от зелето, той се излива.
3. Зеленят лук се измива и нарязва наситно, чесънът също. Лютите чушки се цепват наполовина, отстраняват се семките, дръжките и вътрешните им ципи и се нарязват наситно. Джинджифилът се обелва и се настъргва на ситно ренде.
Всичко това се смесва и добавя към зелето.
4. Смесват се соевият сос и оризовият оцет (би могло да се използва китайски кафяв), захарта, червеният пипер, натр. глутаминат и малко вода. Всичко това се изсипва в зелето.
Салатата се разбърква и се нарежда плътно, но без много да се мачка (за да остане хрупкава) в голям буркан или друг съд.
Ако зелето не е покрито с течност, се добавя малко вода. Съдът се затваря и се държи на хладно 2-3 дена (може да яде и на следващия ден).ОтговорОтговор с цитат - 26.04.16 07:28#3от: Някой с рецепти за корейска кухня?Тази рецепта на Мима Георгиева определено ми хареса. Аз никога не съм яла Корейски ястия, но тази не ми изглежда сложна, пък и всички продукти са достъпни, в смисъл има ги и у нас. Някой ден ще си я направя и аз.ОтговорОтговор с цитат
- 05.05.16 03:01#4от: Някой с рецепти за корейска кухня?Не съм голяма фенка на корейската кухняОтговорОтговор с цитат
- 08.05.16 06:41#5от: Някой с рецепти за корейска кухня?Само да предупредя, че това е люта трушия, за да не се обърка някой ОтговорОтговор с цитат
- 08.05.16 06:43#6от: Някой с рецепти за корейска кухня?А иначе и аз наскоро хапнах в корейския ресторант и имаше ястия, в които се влюбих. Едно от тях беше Таккбоки (не съм сигурна дали така се пишеше ), то е просто съвършенноОтговорОтговор с цитат
- 09.05.16 02:06#7от: Някой с рецепти за корейска кухня?звучи доста екзотично, не съм яла нито съм приготвялаОтговорОтговор с цитат
- 31.05.16 09:35#8от: Някой с рецепти за корейска кухня?Никога не съм приготвяла от тази кухня и нямам мнение нито рецепта Звучи интерсно ,но аз харесвам нашата кухня -уникална си еОтговорОтговор с цитат
- 20.09.16 09:42#9от: Някой с рецепти за корейска кухня?Не съм приготвяла корейска кухня и май е време да се поинтересувам повечко и да се опитам да сготвя нещо! ОтговорОтговор с цитат
- 21.09.16 09:18#10от: Някой с рецепти за корейска кухня?Не съм опитвала, но ще е интересно да приготвя нещо от корейската кухня.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest