Gotvach.bg»Форум»Чуждестранна Кухня»Някой с рецепти за корейска кухня?

Някой с рецепти за корейска кухня?

  • 16.03.16 10:09#1Mima GeorgievaMima GeorgievaНовакРегистрация: 28.12.13Град: ПирдопОтговори: 8Някой с рецепти за корейска кухня?Здравейте търся си рецепти за корейска кухня. Ако някой има и иска да сподели, ще се радвам
    ОтговорОтговор с цитат
  • 29.03.16 06:28#2Mima GeorgievaMima GeorgievaНовакРегистрация: 28.12.13Град: ПирдопОтговори: 8от: Някой с рецепти за корейска кухня?Накрая сама си намерих в един сайт и първата рецепта Публикувам я и ако някой иска може да се възползва


    Кимчи
    Кимчи (среща се и като ким чи) е много известна корейска туршия (по-скоро салата).
    Умерено люта, хрупкава, вкусна и определено върви с всичко, включително и с блини

    За 10 порции:
    1 китайска зелка
    1 връзка зелен лук
    2 големи скилидки чесън
    1 люта зелена чушка
    1 люта червена чушка
    пресен джинджифил (около 4 см) - сложих 2 см и беше напълно достатъчно
    5 с. л. соев сос
    5 с. л. оризов оцет
    2 с. л. захар
    2 с. л. червен пипер
    0,5 ч. л. натриев глутаминат (може да се пропусне)
    3 с. л. сол (определено трябва по-малко, защото соевият сос е доста солен)

    1. Отстраняват се горните листа на китайското зеле. Зелката се разрязва по дължина на четири и след това напряко на парченца по 1 см. Нарязаното зеле се слага в дълбок съд, поръсва се със сол без да се претрива и се покрива с фолио или капак.
    2. След 24 часа зелето се разбърква с ръцем ако се е отделил сок от зелето, той се излива.
    3. Зеленят лук се измива и нарязва наситно, чесънът също. Лютите чушки се цепват наполовина, отстраняват се семките, дръжките и вътрешните им ципи и се нарязват наситно. Джинджифилът се обелва и се настъргва на ситно ренде.
    Всичко това се смесва и добавя към зелето.
    4. Смесват се соевият сос и оризовият оцет (би могло да се използва китайски кафяв), захарта, червеният пипер, натр. глутаминат и малко вода. Всичко това се изсипва в зелето.
    Салатата се разбърква и се нарежда плътно, но без много да се мачка (за да остане хрупкава) в голям буркан или друг съд.
    Ако зелето не е покрито с течност, се добавя малко вода. Съдът се затваря и се държи на хладно 2-3 дена (може да яде и на следващия ден).
    ОтговорОтговор с цитат
  • 26.04.16 07:28#3Гергана ГеоргиеваГергана  ГеоргиеваГуруРегистрация: 19.01.16Град: РадомирОтговори: 527от: Някой с рецепти за корейска кухня?Тази рецепта на Мима Георгиева определено ми хареса. Аз никога не съм яла Корейски ястия, но тази не ми изглежда сложна, пък и всички продукти са достъпни, в смисъл има ги и у нас. Някой ден ще си я направя и аз.ОтговорОтговор с цитат
  • 05.05.16 03:01#4Ваня БлагоеваВаня БлагоеваГотвачРегистрация: 10.01.16Град: ЛомОтговори: 574от: Някой с рецепти за корейска кухня?Не съм голяма фенка на корейската кухняОтговорОтговор с цитат
  • 08.05.16 06:41#5Mima GeorgievaMima GeorgievaНовакРегистрация: 28.12.13Град: ПирдопОтговори: 8от: Някой с рецепти за корейска кухня?Само да предупредя, че това е люта трушия, за да не се обърка някой ОтговорОтговор с цитат
  • 08.05.16 06:43#6Mima GeorgievaMima GeorgievaНовакРегистрация: 28.12.13Град: ПирдопОтговори: 8от: Някой с рецепти за корейска кухня?А иначе и аз наскоро хапнах в корейския ресторант и имаше ястия, в които се влюбих. Едно от тях беше Таккбоки (не съм сигурна дали така се пишеше ), то е просто съвършенноОтговорОтговор с цитат
  • 09.05.16 02:06#7Yana G.Yana G.ГотвачРегистрация: 01.02.16Град: ВарнаОтговори: 331от: Някой с рецепти за корейска кухня?звучи доста екзотично, не съм яла нито съм приготвялаОтговорОтговор с цитат
  • 31.05.16 09:35#8ВИЛИ-Виолета МатеваВИЛИ-Виолета МатеваАвторРегистрация: 27.06.12Град: КаменоОтговори: 665от: Някой с рецепти за корейска кухня?Никога не съм приготвяла от тази кухня и нямам мнение нито рецепта Звучи интерсно ,но аз харесвам нашата кухня -уникална си еОтговорОтговор с цитат
  • 20.09.16 09:42#9Веселина КонстантиноваВеселина КонстантиноваАвторРегистрация: 01.12.15Град: КарловоОтговори: 503от: Някой с рецепти за корейска кухня?Не съм приготвяла корейска кухня и май е време да се поинтересувам повечко и да се опитам да сготвя нещо! ОтговорОтговор с цитат
  • 21.09.16 09:18#10Христилияна ДимитроваХристилияна ДимитроваМастър ШефРегистрация: 04.06.16Град: ПлевенОтговори: 238от: Някой с рецепти за корейска кухня?Не съм опитвала, но ще е интересно да приготвя нещо от корейската кухня.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest