- 29.04.16 10:43#1Готвили ли сте патешко магре?Готвили ли сте патешко магре? Гледам в MasterChef се изтрепват да го готвят и нещо съм се запалила да пробвам...Ако някой е готвил да сподели по специфични моменти и тънкости, моля!ОтговорОтговор с цитат
- 02.05.16 12:23#2от: Готвили ли сте патешко магре?Да и много обичам и често правя.
Патешко магре с портокалов сос
2 бр. патешки магрета с кожа
черен пипер, сол, смлян кориандър - последното е по желание, защото има много силен аромат, може да се замени с наш магданоз
2 портокала
30 г масло
1 ч.л нишесте
50 мл бяло вино
за гарниране - сладко от смокини, боровинки или друго по желание
Филетата се измиват и подсушават. Правят се разрези на каре върху кожата, но да не се стига до месото. Поръсват се с портокалов сок, черен пипер, кориандър. Оставят се в хладилник за около 1 ч да се мариноват.
Тежък тиган с незалепващо дъно. Поставят се филетата с кожата надолу. Запичат се за около 5 мин на умерен огън. Мазнината се отстранява и се обръщат филетата и от другата страна за около 3 мин. Посоляват се. Прехвърлят се в тавичка и се запичат за 10 мин. в гореща фурна. Изваждат се и се оставят да почиват за 5-10 мин.
В касерола се загрява порт. сок и виното. Добавя се маслото, разтопява се и се добавя размитото нишесте в малко студена вода. Разбърква се непрекъснато докато се сгъсти соса.
Филетата се режат по диагонал. Сервират се в плато, залива се със сос. От страни се добавя и сладкото от боровинки.ОтговорОтговор с цитат - 02.05.16 08:54#3от: Готвили ли сте патешко магре?Благодаря за рецептата Мари! Със сигурност ще пробвам да сготвя патешко магре и ще имам тази рецепта в предвид ОтговорОтговор с цитат
- 03.05.16 10:32#4от: Готвили ли сте патешко магре?Аз не съм готвила, и също гледах в Мастер шеф как го приготвят.ОтговорОтговор с цитат
- 05.05.16 02:44#5от: Готвили ли сте патешко магре?До сега не съм готвила, но рецептата на Мари ми хареса.ОтговорОтговор с цитат
- 05.05.16 02:47#6от: Готвили ли сте патешко магре?До сега не съм готвилаОтговорОтговор с цитат
- 09.05.16 02:01#7от: Готвили ли сте патешко магре?Не съм приготвяла, звучи ми сложно и скъпо за приготвяне ястиеОтговорОтговор с цитат
- 23.05.16 06:04#8от: Готвили ли сте патешко магре?Тази рецепта е за хора, които обичат алангле приготвено месо. Аз определено обичам хубаво изпечени меса и не вярвам, че за 18 минути термично обработване едно месо ще е добре изпечено.ОтговорОтговор с цитат
- 28.05.16 10:02#9от: Готвили ли сте патешко магре?Рецептата е интересна. Трябва да се разполага с повечко време, за да се приготви. Аз лично не съм готвила. ОтговорОтговор с цитат
- 28.05.16 10:02#10от: Готвили ли сте патешко магре?Рецептата е интересна. Трябва да се разполага с повечко време, за да се приготви. Аз лично не съм готвила. ОтговорОтговор с цитат
- 22.06.16 10:22#11от: Готвили ли сте патешко магре?Не съм приготвяла до сегаОтговорОтговор с цитат
- 20.07.16 03:39#12от: Готвили ли сте патешко магре?Не съм готвила патешко магре , но хареса ми рецептатаОтговорОтговор с цитат
- 05.09.16 05:56#13от: Готвили ли сте патешко магре?Не съм приготвяла до сега, но ми се иска да опитам. От къде да се снабдя с патешко магре, не съм виждала по магазините, предполагам има в големите вериги.ОтговорОтговор с цитат
- 27.09.16 07:55#14от: Готвили ли сте патешко магре?патешкото месо е много вкусно , харесвам и в ястия и супиОтговорОтговор с цитат
- 27.09.16 10:25#15от: Готвили ли сте патешко магре?Не съм готвила,защото не харесвам патешко- но рецептата на Мари ми харесва и може някой път да опитам ОтговорОтговор с цитат
- 28.09.16 05:45#16от: Готвили ли сте патешко магре?От много отдавна искам да направя като гледам от Мастършеф но все не намирам време а и е доста финно за обработване.Трудно се получава качествено приготвено.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest