- 01.07.16 09:24#1Изобилие от зелен фасул , може ли съвети за замразяване ?Трябва ли зеления фасул да бланшираме преди да сложим да се замрази във фризера, или е достатъчно да измием , подсушим и сложим в полиетиленови пликове за замразяванеОтговорОтговор с цитат
- 04.07.16 01:31#2от: Изобилие от зелен фасул , може ли съвети за замразяване ?аз само веднъж съм слагала и го бях бланширала, но не ми хареса крайния резултат когато го извадих от фризераОтговорОтговор с цитат
- 04.07.16 02:02#3от: Изобилие от зелен фасул , може ли съвети за замразяване ?Бланшира се за няколко минути и се поставя във фризера.ОтговорОтговор с цитат
- 04.07.16 02:21#4от: Изобилие от зелен фасул , може ли съвети за замразяване ?Измивам,почиствам,подсушавам,нарязвам или начупвам и пълня в найлонови торбички( онези 2 кг.без дръжки)колкото за едно готвене и замразявам. Винаги така го права. Остава свеж и може да се готви по какъвто и да е начин след това. Предпочитам го пред консервирания.ОтговорОтговор с цитат
- 05.07.16 12:13#5от: Изобилие от зелен фасул , може ли съвети за замразяване ?Измивам, почиствам, леко го бланширам във вряща вода, колкото да си смени цвета и веднага го вадя, изцеждам, охлаждам и напълвам найлонови пликчета и във фризера. Бланширам го за да омекне и по-лесно да го сложа в пликчетата. За мен това е най-добрия начин на замразяване. Но аз правя малко, защото има цяла зима в магазина до мен. Внос е. Така приготвям около 1 кг колкото да имам под ръка, ако правя гювеч. Нямам повече и място, само три чекмеджета са ми.ОтговорОтговор с цитат
- 08.07.16 05:05#6от: Изобилие от зелен фасул , може ли съвети за замразяване ?Аз също не бланширвам, само измивам ,подсушавам, начупвам го и в пликчета.ОтговорОтговор с цитат
- 10.07.16 05:39#7от: Изобилие от зелен фасул , може ли съвети за замразяване ?Благодаря на всички за съветитеОтговорОтговор с цитат
- 14.07.16 05:55#8от: Изобилие от зелен фасул , може ли съвети за замразяване ?Тази година имах доста зелен фасул в грдината- много го обичам -големи жълти бобове ,почистих ,бланширах за 5 мин ,отцедих и в торбички за фризера -то готвих ,то салати,брах на комшиите по една торба и вече приключих с него ОтговорОтговор с цитат
- 22.08.16 07:00#9от: Изобилие от зелен фасул , може ли съвети за замразяване ?Става и по двата начина,но аз лично го замразявам суров.ОтговорОтговор с цитат
- 05.09.16 09:12#10от: Изобилие от зелен фасул , може ли съвети за замразяване ?Да аз го бланширам изцеждам и слагам в торбички, после само вадя и манджата става много бързо.ОтговорОтговор с цитат
- 12.09.16 07:52#11от: Изобилие от зелен фасул , може ли съвети за замразяване ?Бланшира се и се слага в малки найлонови пликове.ОтговорОтговор с цитат
- 12.09.16 09:32#12от: Изобилие от зелен фасул , може ли съвети за замразяване ?Аз задължително го бланширам, дори и когато го затварям в буркани.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest