- 02.05.11 06:40#1Как да употребявате алкохол при готвенеПозволявам си да Ви дам няколко съвета от личен опит, как да употребявате алкохол при готвене:
При варене:
- твърдото месо омеква, когато във водата се прибави 1 ч.л. чист спирт или концентриран алкохол;
- картофите стават по-вкусни, ако във водата се прибави 1 водна чаша светла бира;
- супата става по-вкусна и по ароматна, ако преди поднасяне се прибави по 1 с.л. бяло вино;
- салатата от варени картофи става с по-приятен вкус, ако се прибавят 1-2 с.л. бяло тръпчиво вино;
- кренвиршите ще придобият по-добър вкус, ако ги варите 10 минути в бяло вино и 1 дафинов лист;
- рибата става по-вкусна, ако във водата се прибави 1 с.л. бяло вино;
- ястията придобиват чудесен вкус и аромат, ако в началото на варенето във водата се прибави бяло или червено вино, бира или коняк. Алкохолът се изпарява, но остават ароматните и вкусовите му качества;
- сосовете ще станат по-вкусни и по-ароматни, ако към светлите се прибавят 2-3с.л. бяло вино, а кък тъмните-2-3с.л. червено вино;
При пържене:
- тестото не поглъща много мазнина, ако при омесването му се прибави 1 с.л. ром или 1 с.л. коняк;
при фламбиране:
- преди поднасяне готовото месо ще стане по-пикантно, ако се залее с концентриран алкохол и се запали;ОтговорОтговор с цитат - 07.01.16 02:30#2от: Как да употребявате алкохол при готвенеБлагодаря за съветите!ОтговорОтговор с цитат
- 11.01.16 12:21#3от: Как да употребявате алкохол при готвенеМного полезен съвет,благодаря :y:ОтговорОтговор с цитат
- 14.02.16 08:57#4от: Как да употребявате алкохол при готвенеНаучих нови неща от информацията по-горе.ОтговорОтговор с цитат
- 14.02.16 11:38#5от: Как да употребявате алкохол при готвенеБлагодаря за информацията. :y:ОтговорОтговор с цитат
- 31.03.16 11:55#6от: Как да употребявате алкохол при готвенеПолезни съвети!ОтговорОтговор с цитат
- 18.04.16 10:34#7от: Как да употребявате алкохол при готвенеДоста полезна информация.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest