Gotvach.bg»Форум»Веган и Вегетарианска Кухня»Дали е полезно да спазваме вегенство

Дали е полезно да спазваме вегенство

  • 22.01.17 02:39#1Ivan IvanovIvan IvanovНовакРегистрация: 22.01.17Град: ПловдивОтговори: 3Дали е полезно да спазваме вегенствоДнес все повече става популярно Вегетарианската кухня но за съжаление тя освен ползи има и отрицателно въздействие особено при малките деца. Сигурно някой няма да се съгласят с мен и ще кажат че това не е вярно за това ще извадя някои факти.

    По-крайните Вегани дори се отказват от козметични продукти, тествани върху животни и не носят дрехи или аксесоари от естествена кожа което само по себе си не лошо но тези козметични продукти ако не бъдат тествани върху тях трябва да да бъдат тествани върху хора.

    Липса на протеин което при децата може да се окаже решаващо за тяхното здраве.
    Анемия.

    Естествено има и своите ползи като има по-високи нива на антиоксиданти и фитохимика .Антиоксидантите и фитохимикалите се грижат за доброто здраве на сърцето и намаляват риска от ракови заболявания.
    В месото се съдържат незаменими хранителни вещества. Най-общо казано, това е вярно – незаменими аминокиселини, соли, витамини от Б група.

    Моето лично мнение е че не трябва да прекаляваме нито в едната посока не трябва да се прекалява с употребата и не употребата.

    Всеки човек сам трябва да реши а малките деца не бива да бъдат лишавани.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 15.07.18 07:53#2justsavagejustsavageНовакРегистрация: 27.06.18Град: МонтанаОтговори: 192от: Дали е полезно да спазваме вегенствоАко се изготви пълноценен режим веганството е полезно и за децата ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest