Gotvach.bg»Форум»Хранителни Проблеми»За и против вегетарианството!

За и против вегетарианството!

  • 08.02.17 02:04#1Филип ДимитровФилип ДимитровЧиракРегистрация: 04.01.17Град: СилистраОтговори: 6За и против вегетарианството!В последните години се наблюдава все по-често вегетарианството. За някой хора е избор на живот, за други прищявка - но в крайна сметка всеки прави своя избор сам и решава как да живее. Много е трудно изведнъж да промениш хранителните си навици, но ако имаш силна воля всичко е възможно.

    Пълното отричане на консумация на животински продукти може да доведе до сериозни здравословни проблеми - липсата им в организма може да отключи проявата на болести. Но пък и прекалената консумация на месо предизвиква затлъстяване и проблеми с холестерола и кръвното налягане.

    Мисля, че храненето ни трябва да бъде балансирано - да хапваме и месо но в рамките на разумното. Трябва да възпитаме добра хранителна култура в младите - само вкусна и здравословна храна.
    Какво мислите вие?
    ОтговорОтговор с цитат
  • 09.02.17 03:29#2БистраБистраНовакРегистрация: 08.05.11Град: СофияОтговори: 2от: За и против вегетарианството!аз съм за баланса, и за това всеки сам да си избира, но... Според мен "здравословно" в момента е абстрактно понятие, тъй като продукцията на храни е такава че каквото и да консумираш не е истинско. Доматите са с вкус на гума примерно поне тези които ги внасят. Месото пък ни е пълно с антибиотици, хляба с глутен, излезе и "весела" лютеница и май в градовете единствения начин да ядем поне свежи салати е да си ги гледаме на терасите или да отидем да живеем някъде в извънградски условия.ОтговорОтговор с цитат
  • 09.02.17 04:58#3Филип ДимитровФилип ДимитровЧиракРегистрация: 04.01.17Град: СилистраОтговори: 6от: За и против вегетарианството!Права сте напълно -можем да бъдем сигурни само в това което сме си произвели сами. За жалост, всичко което се предлага било то плодове и зеленчуци, месо и риба - абсолютно всичко съдържа химия и отрови. ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest