- 16.06.17 12:29#1Ето как да съхраняваме подправкитеИскам да споделя как съхранявам пресните подправки започвам от магданоза наи често го употребявам . като се изсуши няма този аромат и от няколко години го замразявам в камерата . нарязвам го на ситно и го поставям в формички за лед и го замразявам . като постои 2 дни го изваждам от формичите и го слагам в торбичка и пак в камерата . сега обяснавам защо в формички получават се кубчета и после като готвя слагам колото кубчета искам . копъра също го замразявам . много обичам босилек и също го замразявам . но тази година имам голяма саксия с босилек на терасата . джоджена го суша . и чубрицата е добра сушена . салвията е добра прясна но няма постоянно и нея я суша . но от нея се слага по малко в ястията защото е мносилен аромата и . много обичам и розмарин и него си го изсушавам когато нямам в саксия . сега ще споделя едно мое изобретение моя съпруг не обича коприва но аз я обожавам и като си набера я изсушавам и добавям към храната като подправка . всички обичат сърми но малките листа могат да се нарежат и да се поставят за подправка . много вкусно става . никога не използвам готови булуни а си си правя .
това не е мое изобретение ути бъчваров веднъж сподели как използва дръжките на маганоза и обелките от лука и остаците от моркови и много други остатъци от зеленчуци . всички остатъци отзелечуци се поставят в торбичка от тензух и се сраряват . може и дафинов лист да се сложи . така не се изхръля нищо . много хора не обичат лук или магданоз в храната но по този начин в ястията има от тези подправки без да се виждат . забравих като изстине булуна се замразява в форми1ки за лед и готово имаме домашен булон . дано съм стана полезна на някои с тази тема . опитаите няма да съжалявате . в готоввите куте кубчета има глутамат и многосол а в тези които ние си правим има всичко което обичаме .ОтговорОтговор с цитат - 31.01.18 07:17#2от: Ето как да съхраняваме подправкитеМного полезни съвети, и ние замразяваме магданоз , а също и девесилОтговорОтговор с цитат
- 03.02.18 10:14#3от: Ето как да съхраняваме подправкитеИ аз замразявам някои подправки. Магданоз и копър измивам и подсушавам. Нарязвам на ситно и ги прибирам в бурканчета от пюрета. Така запазват аромата си. Не ги слагам в пликове, защото което се опре до тях и се омирисва.ОтговорОтговор с цитат
- 15.02.18 11:38#4от: Ето как да съхраняваме подправкитеАз също замразявам във фризера подправки - предимно магданоз, копър и босилек. Стават много сполучливи във форми за лед, заляти със зехтин.ОтговорОтговор с цитат
- 11.09.22 06:12#5от: Ето как да съхраняваме подправкитеаз също замразявам магданоза и копъра но му се губи миризмата . и тази година си купих семе и си посях в една саксия на терасата . . през зимата ще го прибера вътре . . босилек също имам в саксия . джоджена си го суша . и чубруцата също . и мащерката си суша .ОтговорОтговор с цитат
- 06.07.23 05:08#6от: Ето как да съхраняваме подправкитеМного полезни съвети! Благодаря!ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest