- 28.05.11 03:17#1Печене на американски палачинкиЗдравейте, опитах се да направя американски палачинки, но моите съвсем не се получиха като по снимките - пухкави и дебелички Не мога да разбера къде бъркам. Тестото ми се получи добре, навярно печенето ми е проблем..
В какво ги печете, за да се получат "баш"? Аз пробвах в обикновен тиган и станаха спластени...ОтговорОтговор с цитат - 26.07.13 10:34#2от: Печене на американски палачинкиКъм американските палачинки се добавя бакпулвер, а не сода. Така стават много пухкави. Освен това се правят на по-малки кръгове от нашите. Чудесна добавка към тях е Кленовия сиропОтговорОтговор с цитат
- 30.07.13 04:52#3от: Печене на американски палачинкиАз без кленов сироп стават ли?ОтговорОтговор с цитат
- 26.08.13 03:36#4от: Печене на американски палачинкиРазбира се, кленовият сироп се използва като заливка отгоре. Можете да добавите сладко по избор.ОтговорОтговор с цитат
- 10.01.16 11:20#5от: Печене на американски палачинкиРецепта:
Брашното (400 г) се пресява заедно с бакпулвера (1 ч.л.) в голяма купа. Отделно се разбиват яйцата (2 бр), прясното мляко (300 мл.), пудрата захар (2 с.л.) и разтопеното масло (60 г). Сместа се добавя към брашното и тя се разбива до получаване на хомогенна смес. Загрява се тиган на умерен котлон и в него се изсипва част от палачинковата смес. При необходимост тиганът се намаслява, но ако е с незалепващо покритие, това не е необходимо. Разпределя така, че да се получи кръг с диаметъра на тигана. Огънят се намалява и палачинката се пече 1-2 минути, докато на повърхността й се получат балончета. След това палачинката се обръща и се пече до готовност. Това се повтаря до изчерпване количеството на палачинковото тесто. Палачинките се сервират топли, като по желание се гарнират с кленов сироп, сладко, течен шоколад или мед.ОтговорОтговор с цитат - 13.01.16 02:35#6от: Печене на американски палачинкиИ при мен изпичането не се получи много добре, но вероятно защото използвах сода, вместо бакпулвер.Не мислех, че ще бъде от такова значение.ОтговорОтговор с цитат
- 17.01.16 10:39#7от: Печене на американски палачинкиНаскоро си купих кленов сироп,но още не съм го използвала с палачинките.И аз ще се присъединя към мнението за бакпулвера и содата.Правила съм ги няколко пъти и винаги стават страхотни.Аз обаче предпочитам тънките с плънка ОтговорОтговор с цитат
- 20.01.16 02:43#8от: Печене на американски палачинкиС бакпулвер наистина бухват и стават страхотни.ОтговорОтговор с цитат
- 29.01.16 12:21#9от: Печене на американски палачинкиБлагодаря на Hristo 16 за рецептата,ще я изпробвамОтговорОтговор с цитат
- 29.01.16 12:46#10от: Печене на американски палачинкиЩе пробвам рецептата на Христо, звучи обещаващо. :y:ОтговорОтговор с цитат
- 25.04.16 12:16#11от: Печене на американски палачинкиАз никога не съм приготвял.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest