Gotvach.bg»Форум»Чуждестранна Кухня»Печене на американски палачинки

Печене на американски палачинки

  • 28.05.11 03:17#1Fat BertaFat BertaДжедайРегистрация: 31.10.13Град: СофияОтговори: 8Печене на американски палачинкиЗдравейте, опитах се да направя американски палачинки, но моите съвсем не се получиха като по снимките - пухкави и дебелички Не мога да разбера къде бъркам. Тестото ми се получи добре, навярно печенето ми е проблем..

    В какво ги печете, за да се получат "баш"? Аз пробвах в обикновен тиган и станаха спластени...
    ОтговорОтговор с цитат
  • 26.07.13 10:34#2ДianaДianaРегистрация: 26.07.13Град: -Отговори: 14от: Печене на американски палачинкиКъм американските палачинки се добавя бакпулвер, а не сода. Така стават много пухкави. Освен това се правят на по-малки кръгове от нашите. Чудесна добавка към тях е Кленовия сиропОтговорОтговор с цитат
  • 30.07.13 04:52#3Гергана КинтановаГергана КинтановаРегистрация: 30.07.13Град: -Отговори: 5от: Печене на американски палачинкиАз без кленов сироп стават ли?ОтговорОтговор с цитат
  • 26.08.13 03:36#4ДianaДianaРегистрация: 26.07.13Град: -Отговори: 14от: Печене на американски палачинкиРазбира се, кленовият сироп се използва като заливка отгоре. Можете да добавите сладко по избор.ОтговорОтговор с цитат
  • 10.01.16 11:20#5Христо ПетровХристо ПетровРегистрация: 07.01.16Град: КукоревоОтговори: 144от: Печене на американски палачинкиРецепта:

    Брашното (400 г) се пресява заедно с бакпулвера (1 ч.л.) в голяма купа. Отделно се разбиват яйцата (2 бр), прясното мляко (300 мл.), пудрата захар (2 с.л.) и разтопеното масло (60 г). Сместа се добавя към брашното и тя се разбива до получаване на хомогенна смес. Загрява се тиган на умерен котлон и в него се изсипва част от палачинковата смес. При необходимост тиганът се намаслява, но ако е с незалепващо покритие, това не е необходимо. Разпределя така, че да се получи кръг с диаметъра на тигана. Огънят се намалява и палачинката се пече 1-2 минути, докато на повърхността й се получат балончета. След това палачинката се обръща и се пече до готовност. Това се повтаря до изчерпване количеството на палачинковото тесто. Палачинките се сервират топли, като по желание се гарнират с кленов сироп, сладко, течен шоколад или мед.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 13.01.16 02:35#6Деси МариноваДеси МариноваГотвачРегистрация: 05.01.16Град: КозлодуйОтговори: 247от: Печене на американски палачинкиИ при мен изпичането не се получи много добре, но вероятно защото използвах сода, вместо бакпулвер.Не мислех, че ще бъде от такова значение.ОтговорОтговор с цитат
  • 17.01.16 10:39#7Ирина Андреева JolieИрина Андреева JolieГотвачРегистрация: 08.01.16Град: ТетевенОтговори: 339от: Печене на американски палачинкиНаскоро си купих кленов сироп,но още не съм го използвала с палачинките.И аз ще се присъединя към мнението за бакпулвера и содата.Правила съм ги няколко пъти и винаги стават страхотни.Аз обаче предпочитам тънките с плънка ОтговорОтговор с цитат
  • 20.01.16 02:43#8Драга МишеваДрага МишеваЧиракРегистрация: 08.01.16Град: СофияОтговори: 44от: Печене на американски палачинкиС бакпулвер наистина бухват и стават страхотни.ОтговорОтговор с цитат
  • 29.01.16 12:21#9Гергана ГеоргиеваГергана  ГеоргиеваГуруРегистрация: 19.01.16Град: РадомирОтговори: 527от: Печене на американски палачинкиБлагодаря на Hristo 16 за рецептата,ще я изпробвамОтговорОтговор с цитат
  • 29.01.16 12:46#10ViktoriqViktoriqЧиракРегистрация: 26.01.16Град: ВарнаОтговори: 205от: Печене на американски палачинкиЩе пробвам рецептата на Христо, звучи обещаващо. :y:ОтговорОтговор с цитат
  • 25.04.16 12:16#11Валентин МирановВалентин МирановПомощник ГотвачРегистрация: 14.04.16Град: ЛомОтговори: 705от: Печене на американски палачинкиАз никога не съм приготвял.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest