- 12.01.18 10:53#1Изпитана рецепта с вино и свинско месо?Търся сполучливо и вкусно ястие със вино и свинско месо! С бяло или червено вино стават по вкусни ястията?ОтговорОтговор с цитат
- 27.01.18 10:35#2от: Изпитана рецепта с вино и свинско месо?Точно снощи готвих свински пържолки с вино и станаха много сочни и вкусни След малко ще споделя рецептата ОтговорОтговор с цитат
- 27.01.18 10:56#3от: Изпитана рецепта с вино и свинско месо?С нетърпение ще очаквам рецептата защото довечера ще имаме гости и имам пържоли. ОтговорОтговор с цитат
- 27.01.18 10:59#4от: Изпитана рецепта с вино и свинско месо?Крехки свински пържолки с шампанско
Продукти
1 кг свински пържолки
200 грама майонеза
3-4 големи глави лук
2 чаши вино (може и шампанско ако Ви е останало от празниците
150 грама кашкавал
малко мазнина
сол
червен пипер
черен пипер
чесън (може и на прах)
сушен магданоз (или пресен)
Пържолките начукайте добре и овкусете с подправки на вкус (сол, червен пипер, черен пипер). В голяма тава с намазано дъно с олио ги подредете. Отгоре поръсете с магданоза и чесъна (ако е суров го минете през преса за чесън). След това намажете пържолките с пласт майонеза и отгоре наредете нарязаният на кръгчета лук. Следва отново пласт майонеза. Залейте с 2 чаши вино или шампанско и печете в силно загрята фурна 60 минути. Преди да извадите пържолките ги наръсете с настърган кашкавал и оставете още малко във фурната, докато се разтопи кашкавала и се запече. Пържолките стават невероятно крехни и сочни. Добър апетит ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest