- 27.03.18 11:46#1От коя марка хлебопекарна сте доволни?Какви марки хлебопекарни имате? Доволни ли сте от вашата и ако може да споделите мнение.
Напоследък чета че някои домакини са много доволни и то за замесването на козунаци. Майка ми има и не е доволна дори и от хляба, мисля да си купя но за марка не зная.ОтговорОтговор с цитат - 31.03.18 06:03#2от: От коя марка хлебопекарна сте доволни?Привет!Нашата е на Gorenje и вече 2 години ни служи вярно.Използвам я много често и съм много доволна.Прави страхотен хляб Има още много варианти с рецепти,описани в книжката й Майка ми е правила козунак в нейната и твърди,че става страхотен Аз лично скоро ще опитам да направя сладко (има такава опция).
Ако си вземете такава,няма да сгрешите ОтговорОтговор с цитат - 31.03.18 06:18#3от: От коя марка хлебопекарна сте доволни?Много благодаря за коментара ще го имам в предвид.ОтговорОтговор с цитат
- 01.04.18 09:40#4от: От коя марка хлебопекарна сте доволни?Здравей! Нашата е moulinex с една бъркалка. Изкара 2 години без никакви забележки. Ползвам я всеки ден. Майка имат същата и те я ползват всеки ден. Въпросът е, че след втората година имахме проблеми с моторчето за бъркане. Поправихме ги и сега пак ги ползваме, но не са същите.ОтговорОтговор с цитат
- 01.04.18 09:52#5от: От коя марка хлебопекарна сте доволни?Здравей Станислава! В момента втасва във същата марка хлебопекарна и ще видя какво ще се получи. Ако стане сполучлив значи майка ми нещо бърка. ОтговорОтговор с цитат
- 01.04.18 10:11#6от: От коя марка хлебопекарна сте доволни?По принцип съм доволна и от замесването и от печенето, но се износи бързо ОтговорОтговор с цитат
- 02.04.18 02:22#7от: От коя марка хлебопекарна сте доволни?Здравей Станислава, страхотен хляб се получи. Само малко захарта ще намаля, точно сложихме колкото пише но явно всяка захар е различна има една подслажда повече. ОтговорОтговор с цитат
- 04.04.18 08:32#8от: От коя марка хлебопекарна сте доволни?За 8 март получих подарък от половинката -хлебопекарна FINLUX с две бъркалки и 12 програми.Нещо бъркам аз със хляба - от 6 направени, 2 ми бяха трошливи...
Сега искам да правя козунак. Помагайте с подходяща за хлебопекарна рецепта, моля?! ОтговорОтговор с цитат - 04.04.18 08:59#9от: От коя марка хлебопекарна сте доволни?Здравей Величка, какво искаш да кажеш "трошливи" ? Става збит и тиклав или не се изпича хубаво, аз взех от майка ми нейната Мулинекс, 2 пъти правих става невероятен хляб. Със брашно София мел екстра и Кастело, суха мая на Йоткер. ОтговорОтговор с цитат
- 04.04.18 09:42#10от: От коя марка хлебопекарна сте доволни?Втасват си добре, изпичат се супер, но се трошат, ронят... И аз ползвам брашната на Софиямел.ОтговорОтговор с цитат
- 04.04.18 09:51#11от: От коя марка хлебопекарна сте доволни?Не зная от какво зависи освен водата да е малко, друга логика няма. Например по книжката пишеше точно за всички продукти а захарта при моя явно идва повече или тя послажда, затова я намалих. Но като го режем дори на другия ден не се рони. ОтговорОтговор с цитат
- 04.04.18 11:03#12от: От коя марка хлебопекарна сте доволни?Тук една потребителка ми светна да намаля грамажа на маята(ползвам турска суха мая от 11 гр в пакетче). Начинаеща съм и пробвам все различни рецепти. Кексовете стават уникални. Дали и козунака ще ми се получи - ще разбера скоро. ОтговорОтговор с цитат
- 04.04.18 11:15#13от: От коя марка хлебопекарна сте доволни?Здравей Величка. Маята слагам по 1 ч.л. За малък хляб и 1и1/3ч.л. За голям хляб. Но според мен проблемът е в олиото. Аз слагам по 1и1/2 с. Л. вместо дадени по рецепта в книжката 3 с.л. Дано съм помогнала ОтговорОтговор с цитат
- 04.04.18 11:52#14от: От коя марка хлебопекарна сте доволни?Станислава, за втори път ми "светваш" за нещо важно! Ще намаля олиото - това пък не ми беше минало на ум...
Благодаря ти! ОтговорОтговор с цитат - 05.04.18 09:42#15от: От коя марка хлебопекарна сте доволни?Величка, чакам да споделиш резултата. ОтговорОтговор с цитат
- 05.04.18 10:17#16от: От коя марка хлебопекарна сте доволни?Тази вечер хлебопекарната ми меси тесто за козунаци. Вместо 0,90 гр. мазнина, сложих по-малко. Обаче се прецаках жестоко... Все още не съм пробвала всички програми. Извадих тестото, оформих го с пълнежи разни и го върнах в тавичката на машината, Повтаса, намазах го със белтък, поръсих го със захар - вече готов за печене. И тука стана проблема. Мислех, че има програма "ПЕЧЕНЕ"... То, че има- има. Ама е 10 минутна за допичане!!!... Зачудих се какво да го правя и взех, че го пуснах на програма "БЪРЗ ХЛЯБ" и тя взе, че ми го омеси на ново.... Сега се пече.... Има още 18 мин. Ама да ти кажа, като го видях - не изглежда чак толкова зле! Май ще се яде и без да е на "плитка" ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest