- 02.06.18 11:32#1Сладко от череши - убиец! Как да го разредя?Правих сладко от череши и наистина стана убиец - твърде е сладко хахаххах ... може ли да се поправи с вода, ако се разреди например и повриОтговорОтговор с цитат
- 05.06.18 08:12#2от: Сладко от череши - убиец! Как да го разредя?Преди години, когато правих и аз за пръв път сладко от череши се видях в приключение, защото и на мен ми стана твърде сладко. Сгреших с количеството на захарта, защото знаех че за сладко съотношението 1:1 плодове:захар е най-доброто. Да, обаче не бях взела под внимание, че меря черешите с костилките и когато ги махнах плодовете станаха по малко от килограм, а захарта си я набухах цяло кило. От тогава знам, че това съотношение важи за всички плодове, но не и за костилковите -мерят се плодовете изчистени. Стана си доста сладко, изядохме го, ама с триста зора както се казва.
В твоя случай не знам дали ще можеш да го оправиш. Можеш да пробваш да направиш друго, в което да сложиш по малко захар и накрая преди да го махнеш да изсипеш и това което е с повечето захар, да го объркаш, остави да клокне и го сипи отново в бурканчета. Другото което можеш да направиш е да го разредиш с малко вода, пак да кипне и накрая му сложи лимонтузу, на килограм сладко около 3 г лимонена киселина. Тя предпазва от захаросване така че може да е от полза.
Поздрави!ОтговорОтговор с цитат - 06.06.18 12:19#3от: Сладко от череши - убиец! Как да го разредя?Привет! Благодаря за отговора! При мен случая беше по-различен - притесних се, че сладкото няма да стегне и добавих още захар - от глупост Мислех да се опитам да го оправя по някой от тези начини, но всъщност като е постояло ми се струва търпимо на вкус, само че си е доста сладичко - иначе си е 6 Много благодаря за съветите, дано друг път не ми се случва този гаф хахахахОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest