Свински джолани с кожа със зеленчуци в кален гювеч

  • 19.12.18 04:33#1vladimir Petrovskivladimir PetrovskiНовакРегистрация: 14.06.12Град: СофияОтговори: 9Свински джолани с кожа със зеленчуци в кален гювечСвински задни джоланчета с кожа ги натривам със сол, черен пипер смлян розмарин. В месото с остър нож правя разрези, в които слагам тънко нарязан чесън и по малко карамфил.

    Варя ги в тенджера под налягане 60 минути. След охлаждане джоланчетата слагам със зеленчуци в кален гювеч и ги пека на 180-200°още 60минути. Зеленчука е картофки, моркови, праз или кромид лук, скилидка чесън.

    Преди печенето им сипвам 1 ч.ч. бульон от варенето им и една ч.ч. светло пиво.
    ОтговорОтговор с цитат