Gotvach.bg»Форум»Чуждестранна Кухня»Какво мислите за Корейската кухня?

Какво мислите за Корейската кухня?

  • 16.01.19 12:23#1ГеновеваГеновеваГотвачРегистрация: 20.12.18Град: РусеОтговори: 12Какво мислите за Корейската кухня?Аз много харесвам Корейската бит и култура. Голяма фенка съм. ПОнеже съм от Русе ми е малко трудно да консумирам Корейски ястия, защото тук няма от къде да се купят продукти и ресторант. Но въпреки това от Корейската кухня съм опитвала рамен. Лютичък е просто чудесен.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 03.03.19 04:47#2Илиана ПървановаИлиана ПървановаГуруРегистрация: 17.08.18Град: -Отговори: 21от: Какво мислите за Корейската кухня?Привет! Тъй като и ние изключително много почитаме Корея - във всякакви направления, сме на мнение че храната и отношението в приготвянето й е на много високо ниво! Изключителна чистота и натурални вкусове! Много почитат традиционните си ястия, без които и днес не могат да си представят трапезата! На нея винаги присъстват много малки купичките с по малко но много разнообразна храна (дори сме виждали да консумират здравословно приготвена риба за закуска)! Част от най-известните ястия са: кимбап, кимчи, рамьон (със соджу - питие), бибимбап, токбоки, манду, нудълси, джаджангмьон и мн. др.! Кимчи е най-традиционното ястие, което е неизменно на трапезата - ферментирало пикантно зеле - забавното в случая за нас бе, като разбрахме, че снимайки се за усмивка казват КИМЧИИИ, а в Бълагрия - ЗЕЛЕЕЕ, което е същото !

    Горди сме, че над 10 години прекрасният българин Михаил Ашминов, ни представлява в Южна Корея приготвяйки в своя Български ресторант традиционни български ястия и споделя родния уют! Радва се на голяма популярност, тъй като го канят в много телевизионни предавания! Изключително достоен представител за България!

    Много се радваме, че в България все повече и повече хората се запознават с Корейската култура, организират се фестивали и се отварят ресторанти в различни градове !
    Пожелаваме на всеки да опита поне едно корейско ястие!
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest