- 07.02.19 04:44#1Активиране на мая?От скоро открих месенето и още ми е малко "тъмна Индия" , активирането на видове мая. Нужно ли е изобщо или смесваме, омесваме, печем?ОтговорОтговор с цитат
- 18.02.19 08:20#2от: Активиране на мая?не всеки път активирам предварително маята, слагам я в леко затопленото прясно мляко или вода и като се разтвори , прибавям и другите продукти от рецептата , омесвам тестото и оставям хубаво да втаса , завито с фолио за свежо съхранение или найлонова торбичка и като втаса приготвям печивата, които отново оставям да втасат и тогава изпичам или пържа , зависи от рецептатаОтговорОтговор с цитат
- 05.04.19 01:09#3от: Активиране на мая?Ако е прясна мая я активирам в чаша затоплено прясно мляко 1с.л.захар и 2-3с.л.брашно.Ако е суха понякога активирам по същия начин друг път директно смесвам с брашнотоОтговорОтговор с цитат
- 06.06.19 10:47#4от: Активиране на мая?Аз активирам маята, като я намачкам с чаена лъжица захар, добавям малко хладка вода и после добавям супена лъжица брашно и оставям настрана. След 5 мин. добавям активираната мая към брашното за месене ОтговорОтговор с цитат
- 16.01.21 08:13#5от: Активиране на мая?Ако не разполагам с достатъчно време време не я активирам, просто слагам малко повечко захар в сместта.ОтговорОтговор с цитат
- 01.01.24 05:06#6от: Активиране на мая?Купувам кубче мая.Активирам даденото количество според рецептата в топла вада или прясно мляко, 3 с.л брашно, захар.Завивам с кърпа за 15 мин. да бухне на топло да се активира. Става гъста и прави балончета.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest