Активиране на мая?

  • 07.02.19 04:44#1darittdarittНовакРегистрация: 14.12.16Град: -Отговори: -Активиране на мая?От скоро открих месенето и още ми е малко "тъмна Индия" , активирането на видове мая. Нужно ли е изобщо или смесваме, омесваме, печем?
    ОтговорОтговор с цитат
  • 18.02.19 08:20#2Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуруРегистрация: 12.01.16Град: РадневоОтговори: 666от: Активиране на мая?не всеки път активирам предварително маята, слагам я в леко затопленото прясно мляко или вода и като се разтвори , прибавям и другите продукти от рецептата , омесвам тестото и оставям хубаво да втаса , завито с фолио за свежо съхранение или найлонова торбичка и като втаса приготвям печивата, които отново оставям да втасат и тогава изпичам или пържа , зависи от рецептатаОтговорОтговор с цитат
  • 05.04.19 01:09#3Н. ИвановаН. ИвановаНовакРегистрация: 26.04.18Град: -Отговори: 4от: Активиране на мая?Ако е прясна мая я активирам в чаша затоплено прясно мляко 1с.л.захар и 2-3с.л.брашно.Ако е суха понякога активирам по същия начин друг път директно смесвам с брашнотоОтговорОтговор с цитат
  • 06.06.19 10:47#4ГабриелаГабриелаНовакРегистрация: 13.05.19Град: СофияОтговори: 74от: Активиране на мая?Аз активирам маята, като я намачкам с чаена лъжица захар, добавям малко хладка вода и после добавям супена лъжица брашно и оставям настрана. След 5 мин. добавям активираната мая към брашното за месене ОтговорОтговор с цитат