Gotvach.bg»Форум»Здравословно Хранене»Просо - златно вълшебно зрънце

Просо - златно вълшебно зрънце

  • 13.06.19 05:07#1Илиана ПървановаИлиана ПървановаГуруРегистрация: 17.08.18Град: -Отговори: 21Просо - златно вълшебно зрънцеБих искала с всички Вас да споделя, че съм много изненадана от тези зрънца - белено просо! Ако знаех какви качества има тази храна, щях да си отгледам децата с нея! От няколко години основно вече присъства в ежедневните ни менюта и достойно понякога замества хляба! Бихте могли дори хляба да си месите с просо!

    Изключително лесно за приготвяне вариво, без силен и натрапчив вкус и аромат, което позволява разнообразие от рецепти с различни подправки, зеленчуци и зеленини от градината! Не изисква нищо специално при приготвянето - вари се като другите варива, в леко подсолена вода!

    Дори подсладено с мед и тръстикова захар, просото си е хранителен десерт подходящ и за закуска - за малки и големи!

    Смело пробвайте и експериментирайте с тези зрънца, и за да Ви е по-спокойно когато се храните с тази храна може да прочетете статии в Интернет за богатите хранителни качества на тези зрънца!

    Споделете любимите си рецепти с просо!
    ОтговорОтговор с цитат
  • 21.07.19 08:22#2Кристина БоневаКристина БоневаПомощник ГотвачРегистрация: 25.10.17Град: ДимитровградОтговори: 5от: Просо - златно вълшебно зрънцеСупер е просото. И аз много го обичам. Приготвям го или с мед и стафиди, или с прясно мляко, сирене и масло. И задължително преди термична обработка просото трябва да се накисне.ОтговорОтговор с цитат
  • 24.01.21 05:46#3Величка ЩърбановаВеличка ЩърбановаМастър ШефРегистрация: 07.12.16Град: ПловдивОтговори: 231от: Просо - златно вълшебно зрънцеПриготвяла съм просо със зеленчуци. В сладък вариант не съм пробвала все още.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest