Gotvach.bg»Форум»Продукти и Подправки»Подправките като лечебни билки! Какво е мнението ви за билките и приложението им?

Подправките като лечебни билки! Какво е мнението ви за билките и приложението им?

  • 01.12.20 06:32#1Мари ВасилеваМари ВасилеваНовакРегистрация: 28.11.20Град: СофияОтговори: -Подправките като лечебни билки! Какво е мнението ви за билките и приложението им?Аз лично няколко месеца се занимавам с изучаване на нашите български билки.

    Освен, че открих и продължавам да откривам многобройните благоприятни ползи за здравето, билките са тясно свързани с българската култура (обичаи), медицина и нашенска кухня.

    Използвате ли някои от подправките и като лечебни билки (например мащерка)? Какво е мнението ви за билките и тяхното приложение?
    ОтговорОтговор с цитат
  • 25.12.20 05:18#2Величка ЩърбановаВеличка ЩърбановаМастър ШефРегистрация: 07.12.16Град: ПловдивОтговори: 231от: Подправките като лечебни билки! Какво е мнението ви за билките и приложението им?Използвам ги и още как!? Първото за което се сещам е гьозум(джоджен). Прави се запарка(чай) - от цели стръкове или сушени листа -при болки в стомаха и колики - при деца и възрастни. Желателно е да се пие непосдладен, леко охладен. Това го знам от баба ми, майка ми- те са го прилагали върху мен! Аз от своя страна върху моите деца. Препоръчвам! ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest