Gotvach.bg»Форум»Кулинарни Събития»Споделяме рецепта, споделяме емоция

Споделяме рецепта, споделяме емоция

  • 04.01.21 04:05#1Ваня СтойчеваВаня СтойчеваНовакРегистрация: 24.07.17Град: СофияОтговори: 19Споделяме рецепта, споделяме емоцияВсяка година елхата" target="_blank" title="https://grad.bg/Елхи">елхата">https://grad.bg/Елхи">елхата ми получава нов подарък, нова играчка, която допълва пъстрата палитра от цветове, събрани до момента. Но с какво е по-различна елхата ми тази година. Тази година тя е украсена с любовта на моите сръчни приятелки.

    През годините събирах ръчно изработени подаръчета за елха, които допълваха украсата до момента, но в кутията ми към днешна дата има достатъчно коледни подаръчета, за да украся дръвчето само с тях. Моите сръчни приятелки са ми подарявали коледни кукли (парцалени ангелчета), коледни сладки за елха (твърдо изпечени), дървени елхички, цветни шишарки, бастунчета от станиол, ботушчета от цветна хартия, топки от жъладчета, плетени снежинки и да не пропусна герлянди от цветни макарони, сламки и листчета.

    Любовта и сръчността на приятелките ми през годините е украсила и разнообразила и моите кулинарни умения. Всяка споделена от тях рецепта с повод или без повод е станала повод ние да бъдем заедно, да прекараме времето си заедно и да споделим емоциите си правейки нещо заедно. Колко нови рецепти научих тази година, едва ли мога да кажа точно, но всяка една от тях ще запазя като мил спомен.

    Рецептата за Трес Лечес, рецептата за Кюнефе" target="_blank" title="https://recepti.gotvach.bg/r-30677-Кюнефе">Кюнефе">https://recepti.gotvach.bg/r-30677-Кюнефе">Кюнефе, рецептата за ликьор с орехови кори, питка" target="_blank" title="https://edin.bg/izbrani/Питка-Слънце">питка">https://edin.bg/izbrani/Питка-Слънце">питка Слънце, американски бургери, суфле с козе сирене, рататуй. А безспорен мой лидер на рецепта, която аз съм споделила по искане на близки и приятели, е Кексът на леля. А когато оценката на близките и роднините ми е била свързана с оценки, божествено и великолепно определено няма по-прекрасен подарък за мен от това. А подаръкът за тях-близки, приятели и роднини е възпитанието в добрият вкус и закодирането на висок стандарт и стил на хранене.

    Мисълта за това да се върнеш към този вкус, който многократно си определял като великолепен и превъзходен, мисълта да знаеш, че има такава превъзходна и великолепна храна винаги ще те връща в дома и при близките ти, където ти отново и отново ще се чувстваш великолепно.

    А когато емоциите са споделени, убедена съм ще има защо да очакваме една нова и още по-светла и вълнуваща година.

    А коя е вашата любима рецепта за споделяне? Споделете с нас вашите емоции и прочетете вълнуващите коментари на останалите кулинари.

    Спорна година, приятели!
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest