- 27.07.11 10:36#1Шиш-кебапТова е рецепта от турската кухня, но от опит съм променил някои неща в изпълнението и се получи много добър резултат.
Продукти:кайма, чубрица, черен пипер, кимион, една чушка капия, 4-5 скилидки чесън, една глава лук, един домат, лимонов сок, сол.
Нарязваме на ситно лука, чушката, а чесъна го счукваме и прибавяме към каймата. Слагаме стритата чубрица и счукания черен пипер. Прибавяме щипка кимион и солта. Изстискваме лимонов сок...около една супена лъжица.Накрая настъргваме един домат....може и готов доматен сок.
Омесваме добре каймата с всички съставки и я слагаме в хладилника за няколко часа да стегне и да се овкуси. След като дойде време за печене на шишчетата се правят малки топки по-малки от кюфтетата и се нанизват на шишчето.....нека да е от дървените......по-лесно се обръщат. Между каймата се слага и лук, като на класическите шишчета. Печат се на скара. Внимавайте при обръщането. Нека се запечат добре и тогава ги обръщайте. Много са вкусни.
Гарнитурата може да е доматена салата, пържени картофки или според сезона........става и зелена салата.ОтговорОтговор с цитат - 25.08.11 01:02#2от: Шиш-кебап[i]Никога не съм приготвяла кюфтета с чесън и домат. Непременно ще опитам, звучи ориенталски. Но може би като кюфтета на скара. Благодаря за рецептата, това е много хубава рецепта.
Хубав и спорен ден.[/i] [b]ОтговорОтговор с цитат - 19.01.16 09:02#3от: Шиш-кебапМай е доста вкусно ОтговорОтговор с цитат
- 20.01.16 01:27#4от: Шиш-кебапЗвучи ми доста вкусно.ОтговорОтговор с цитат
- 29.01.16 11:15#5от: Шиш-кебапНяма ли да стане много мека каймата от доматите,как ще се оформят топчетата?ОтговорОтговор с цитат
- 29.01.16 12:49#6от: Шиш-кебапЗвучи много вкусно. ОтговорОтговор с цитат
- 25.04.16 12:18#7от: Шиш-кебапЩе да е нещо много вкусно.ОтговорОтговор с цитат
- 25.04.16 12:18#8от: Шиш-кебапТрябва да пробвамОтговорОтговор с цитат
- 26.07.16 10:18#9от: Шиш-кебапЗвучи вкусноОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest