Маслото в десерта - уникално усещане за сладост
Какво да сготвя

Маслото в десерта - уникално усещане за сладост

Маслото и неговият несравним вкус на мляко и сметана е особено ценен помощник както на закуска, така и в различни сосове и специалитети. Но не по-малък е неговият принос в най-вкусния от вкусните светове на храната, този на десертите.

1

Кулинарни Статии

Кулинарни и любопитни статии, здравни съвети, полза от продуктите, съчетание на подправките, хранителни режими, здравословно хранене и много други... Всички кулинарни статии от Готвач.бг на едно място.
Кулинарни Статии - Кило чушки колкото кило месо преди празницитеКулинарни Новини

Кило чушки колкото кило месо преди празниците

20.04.2019

При подготовката за най-големия пролетен празник - Великден, Българската агенция за безопасност на храните започва станалата традиция проверка за годност на храните.

Кулинарни Статии - Ползите от глухарчетоКое за какво е полезно

Ползите от глухарчето

20.04.2019

Глухарчето е пролетно цвете, което расте по полето, дворовете и градините и със своя слънчев жълт цвят създава красив пролетен килим по тревистите места. Вижте какви са ползите от него.

Кулинарни Статии - Как да изберете правилния ориз за паеляКулинарни Съвети

Как да изберете правилния ориз за паеля

20.04.2019

Паеля е световноизвестно ястие, което произхожда от региона на Валенсия, в източната част на Испания. Сега тя се консумира широко във всички провинции на Испания, както и във всеки континент на света.

Кулинарни Статии - Как се разфасова цяло прасе?Кулинарни Съвети

Как се разфасова цяло прасе?

19.04.2019

Разфасоването на месо е сложна дейност и изисква добра квалификация. Принципите на транжирането са съобразени с деветте части на прасето, които се смятат за основни.

Кулинарни Статии - 9 годни за консумация цветя с потенциални ползи за здраветоКое за какво е полезно

9 годни за консумация цветя с потенциални ползи за здравето

19.04.2019

Не всички цветя са безопасни за ядене, но тези, които са, могат да предадат уникален вкус и цвят на много ястия, включително салати, сосове, напитки и предястия. Някои от тях дори могат да предложат ползи за здравето.

Кулинарни Статии - Ръководство за използване на вашия блендерКулинарни Съвети

Ръководство за използване на вашия блендер

19.04.2019

Кухненският блендер е важен домашен уред, който може бързо да пюрира и да смесва различни храни. Той е спестяващ време инструмент, който предлага разнообразни възможности.

Кулинарни Статии - Mитове за британската хранаЛюбопитно

Mитове за британската храна

19.04.2019

Британската кухня отдавна е категоризирана като лоша заради предполагаемата лоша храна, липса на въображение, странни пудинги и слаб чай. Дали това е така?

Кулинарни Статии - Какво е лактовегетарианец?Любопитно

Какво е лактовегетарианец?

18.04.2019

Ако сте нов вегетарианец или просто обмисляте да станете такъв, може би сте се натъкнали на термина лактовегетарианец. Ето какво трябва да знаете за този тип вегетарианска диета:

Кулинарни Статии - Великденските традиции в ХоландияЛюбопитно

Великденските традиции в Холандия

18.04.2019

Великден е сред най-важните празници за вярващите по целия свят. Вижте как празнуват Великден в Холандия и кои са традиционните ястия за празника.

Кулинарни Статии - 11 полезни риби, които задължително да опитатеКое за какво е полезно

11 полезни риби, които задължително да опитате

18.04.2019

Рибата е здравословна и с високо съдържание на протеин храна. Тя е много важна, тъй като е богата на омега-3 мастни киселини. Вижте 11-те най-добри риби, които да консумирате.