Анасон

Анасон

0

народното име на растението e обикновен (прост) анасон или резиян. От древни времена анасонът се използва като подправка и средство за...

1

Аналог на Маскарпоне

Разгледай всички 74 подбрани съвети относно аналог на маскарпоне в Готвач.бг.
Анато

Анато

1

Анато /Bixa orellana/ се явява храст или ниско дръвче, причисляващо се към семейство Бискови /Bixaceae/. То е известно с доста различни...

Маскарпоне

Маскарпоне

2

, но е еластично и подходящо за мазане. Състав на маскарпонето В 100 гр маскарпоне се съдържат: 428 Ккал калории, 46 г мазнини, 125 мг...

Звездовиден анасон

Звездовиден анасон

Звездовидният анасон /ructus Anisi stellai/ или китайски анасон представлява плода на вечнозеленото дървото Illicium verum, принадлежащо към...

Безалкохолен коктейл Анабол

Безалкохолен коктейл Анабол

Портокалите и лимоните се измиват. Изцежда се сокът им, като ако попаднат семки, трябва да се отстранят. Бананът се обелва и начупва. Слага...

Ребърца с анасон по гръцки

Ребърца с анасон по гръцки

Ребрата се нарязват и се оставят да престоят за 15 минути в марината, приготвена от виното, соевия сос, анасона, захарта, солта и половината от...

Аналози на нетрадиционни продукти

Аналози на нетрадиционни продукти

1

бавно. Каймакът за маскарпоне се прави от млякото на крави, които са хранени само със свежа трева и цветя. Маскарпонето е много калорично...

Чай от анасон

Чай от анасон

В съд поставяме 200 мл вода и оставяме да заври 5 мин. След това я махаме и сипвам в нея 1/2 ч.л. анасон, които престоява 15-20 мин. Прецеждаме и след това се дава при бебета за колики....

Боровинково маскарпоне

Боровинково маскарпоне

с помощта на миксер. Прибавете маскарпонето и заквасената сметана. Добавете лимоновия сок и ванилията. Разбъркайте и разпределете крема в чашите. Загладете и гарнирайте отгоре със сладко....

Крем Маскарпоне

Крем Маскарпоне

12

малко добавяйте и маскарпонете, като не спирате да бъркате. Най-накрая се слага и рома. Крем Маскарпоне е традиционен за приготвянето на...

Кулинарно приложение на маскарпоне

Кулинарно приложение на маскарпоне

1

Сиренето маскарпоне, което става все по-популярно у нас, е меко сирене от каймака на биволско или краве мляко. То е с приятна кремообразна...

Как се прави маскарпоне

Как се прави маскарпоне

9

Пригответе сами маскарпоне, което се използва за направата на много десерти. Необходима ви е течна сметана – 125 милилитра, 250 милилитра...

3
Общо 9 гласували
5 1
4 3
3 1
2 3
1 1
Дай твоята оценка: